24/04/2020 24/04/2020 Σε μια ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς των Ελλήνων στην ανάπτυξη της περιοχής, το συμβούλιο του Marrickville στο Σίδνει θα προχωρήσει στη μετονομασία μιας περιφέρειας σε “μικρή Αθήνα” (“Little Athens”). Η είδηση έγινε γνωστή από σχετική ανάρτηση του Δημάρχου του Τμήματος Balmain, Darcy Byrne, ο οποίος μάλιστα καλεί όλους να κοινοποιήσουν την απόφαση αυτή. Πολλοί Έλληνες...
24 Απριλίου, 2020 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2020 - 10:47

Μια… “μικρή Αθήνα” στο Σίδνεϊ!

Διαδώστε:
Μια… “μικρή Αθήνα” στο Σίδνεϊ!

Σε μια ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς των Ελλήνων στην ανάπτυξη της περιοχής, το συμβούλιο του Marrickville στο Σίδνει θα προχωρήσει στη μετονομασία μιας περιφέρειας σε “μικρή Αθήνα” (“Little Athens”).
Η είδηση έγινε γνωστή από σχετική ανάρτηση του Δημάρχου του Τμήματος Balmain, Darcy Byrne, ο οποίος μάλιστα καλεί όλους να κοινοποιήσουν την απόφαση αυτή.


Πολλοί Έλληνες κατά τη διάρκεια της περιόδου του Β’ παγκοσμίου πολέμου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, αναπτύσσοντας οικογένειες και δημιουργώντας επιχειρήσεις.
Η πρόταση για την μετονομασία της περιοχής αυτής ανήκε στον σύμβουλο Sam Iskandar, ο οποίος και την προώθησε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης, με την τοπική ελληνική κοινότητα να σπεύδει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της.
Πηγή: neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων