16/07/2020 16/07/2020 3.500 μικροί ομογενείς καλλιτέχνες από 6 έως 16 ετών από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας με θέμα «Κοντά ή Μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ». Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη με διοργανωτές τη Γενική Γραμματεία...
16 Ιουλίου, 2020 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 11:36

Μήνυμα ελπίδας από 3.500 μικρούς ομογενείς

Διαδώστε:
Μήνυμα ελπίδας από 3.500 μικρούς ομογενείς

3.500 μικροί ομογενείς καλλιτέχνες από 6 έως 16 ετών από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας με θέμα «Κοντά ή Μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ». Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη με διοργανωτές τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΑΕ) και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων Ομογενών με τη μητέρα πατρίδα εν μέσω της πανδημίας που κράτησε στο σπίτι τους πολίτες όλου του κόσμου. Για τον λόγο αυτόν διενεργήθηκε εξ αποστάσεως.

Αποτέλεσε μια πρόσκληση για τα παιδιά και της ελληνικής Ομογένειας να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη την καθημερινότητα που βίωσαν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προβάλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον γεμάτο αγάπη, δύναμη και αλληλοσεβασμό.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Κώστας Βλάσης, σε δήλωσή του τόνισε πως «3.500 νεανικές ομογενειακές ζωγραφιές από 30 κράτη!!! Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την αθρόα συμμετοχή των νέων ομογενών σε αυτόν τον διαγωνισμό. Οι απόδημοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας γιατί και εμείς αγκαλιάζουμε τους αποδήμους μας. Ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας, εξακολουθούμε να είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα από την απόσταση μεταξύ μας. Τα παιδιά και οι έφηβοι Έλληνες σ’ ολόκληρη την υφήλιο, έτσι ακριβώς όπως το προσδοκούσαμε, έγιναν οι καλύτεροι φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας και έστειλαν ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλεγγύης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων