04/03/2020 04/03/2020 Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και τους πολιτικούς σε ΗΠΑ και Ευρώπη δίνει η Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες με την μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Μαρτίου στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια. Η Επιτροπή Νήσων Βορείου Αιγαίου καλεί όλους τους συλλόγους, τις οργανώσεις και τον καθένα ξεχωριστά να δώσουν το «παρών»...
04 Μαρτίου, 2020 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2020 - 8:08

“Μήνυμα” στην Τουρκία από την Ομογένεια

Διαδώστε:
“Μήνυμα” στην Τουρκία από την Ομογένεια

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και τους πολιτικούς σε ΗΠΑ και Ευρώπη δίνει η Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες με την μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Μαρτίου στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.
Η Επιτροπή Νήσων Βορείου Αιγαίου καλεί όλους τους συλλόγους, τις οργανώσεις και τον καθένα ξεχωριστά να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι ακριβώς συμβαίνει.

«Έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου από το βόρειο μέχρι το νότιο μέρος του Αιγαίου. Οι σύλλογοι που βρίσκονται εδώ είναι δίπλα μας. Έχω μιλήσει ήδη με ομογενείς από Ρόδο, Κω, Κρήτη, με τους Πόντιους. Ακόμη και Αρμένιοι θα έρθουν στη συγκέντρωσή μας. Όλοι είναι δίπλα μας. Όλοι πρέπει να δώσουμε το ‘παρών’, είναι υποχρέωσή μας. Σήμερα είναι αυτά τα δυο τρία νησιά που βουλιάζουν, αύριο θα έχουν και άλλα νησιά πρόβλημα», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Δημήτρης Μουτάφης, πρόεδρος Συλλόγου Βορειοχωριτών «Πελιναίο Αγία Μαρκέλλα».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως πρέπει να κινητοποιηθούν και οι Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί της Νέας Υόρκης. «Αγνοούν τι συμβαίνει στα νησιά μας, έχουν μεσάνυχτα. Μόνο τον καιρό που θέλουν τις ψήφους μας χτυπάνε τις πόρτες. Ολοι οι πολιτικοί που είναι στην ανατολική πτέρυγα της Αμερικής πρέπει να μας συμπαρασταθούν».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά με ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «δεν πρέπει να γίνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ‘παγκόσμια αποθήκη ψυχών’ γιατί αυτό δεν είναι σωστό ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τους μετανάστες, ούτε για τους κατοίκους των νησιών. Εμείς οι απόδημοι πιστεύουμε ότι δεν πρέπει η Ελλάδα και η Ιταλία να κληθούν να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν προκάλεσαν εκείνοι, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων