17/05/2020 17/05/2020 Υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Συντονιστική Επιτροπή για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή στο Άξιον Εστί στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, την περίοδο 1911-1923 που έπεσαν θύματα γενοκτονίας των κεμαλιστών. Ως γνωστόν, η Συντονιστική Επιτροπή συγκροτήθηκε...
17 Μαΐου, 2020 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 17:37

Μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Αυστραλία

Υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Συντονιστική Επιτροπή για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή στο Άξιον Εστί στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, την περίοδο 1911-1923 που έπεσαν θύματα γενοκτονίας των κεμαλιστών.

Ως γνωστόν, η Συντονιστική Επιτροπή συγκροτήθηκε το 1987 από τα Ποντιακά Σωματεία της Μελβούρνης, με σκοπό τη διοργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης και την προώθηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού από την Πολιτειακή και Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, η παρουσία εκπροσώπων της ποντιακής πατριάς ήταν περιορισμένη.

Μετά το μνημόσυνο εκπρόσωποι των σωματείων που αποτελούν την επιτροπή (Ένωση Ποντίων «Παναγία Σουμελά» Whittlesea, Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης «Η Ποντιακή Εστία», Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, Ποντιακός Σύλλογος Μελβούρνης «Ο Εύξεινος Πόντος», Ποντιακή Αδελφότητα «Ο Άγιος Γεώργιος» Δυτικής Αυστραλίας και Ποντιακή Αδελφότητα Τασμανίας) κατέθεσαν στεφάνια-τηρώντας πάντα τις αποστάσεις- ενώ για την σημασία της ημέρας μίλησε η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Ρώμα Σιάχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων