04/07/2022 04/07/2022 Την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 θα ανοίξει η αυλαία των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών, στην καρδιά της ελληνοκρατούμενης Αστόριας. Η διοικούσα επιτροπή της Πλατείας Αθηνών έχει προγραμματίσει 13 συνολικά παραστάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο με την συναυλία της Ηλιάνας Φινοκαλιώλη (Eleanna Finakalioli) και θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου με το αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο....
04 Ιουλίου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 15:48

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Την Τρίτη η αυλαία των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών

Διαδώστε:
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Την Τρίτη η αυλαία των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών

Την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 θα ανοίξει η αυλαία των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών, στην καρδιά της ελληνοκρατούμενης Αστόριας.

Η διοικούσα επιτροπή της Πλατείας Αθηνών έχει προγραμματίσει 13 συνολικά παραστάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο με την συναυλία της Ηλιάνας Φινοκαλιώλη (Eleanna Finakalioli) και θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου με το αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο. Οι παραστάσεις – καιρού επιτρέποντος – ξεκινούν στις 7.00 μ.μ. και διαρκούν μέχρι και τις 9.00 μ.μ. και αποτελούν όαση για τους ομογενείς και τους φιλέλληνες που δεν αξιώθηκαν να πάνε διακοπές στην γενέτειρα.

Οι Ελληνικές Βραδιές έχουν ξεκινήσει προ τριάντα και πλέον ετών και αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Στην ίδια Πλατεία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη θα διεξάγονται οι Ιταλικές Βραδιές, ενώ τον Σεπτέμβριο την σκυτάλη αναλαμβάνουν οι λατινικές βραδιές, σύμφωνα με το anamniseis.net.

Το πρόγραμμα των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών


Διοικούσα Επιτροπή

Η διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών απαρτίζεται από τους κ.κ. Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου, αντιπρόεδρο, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Χρήστο Καραστάθη, καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Μανωλούκου, υπεύθυνο ασφάλειας, Αγγελική Ψώνη, νομική σύμβουλο και Γιώργο Ζούβελο υπεύθυνο ΜΜΕ.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

 

Πηγή: anamniseis.net/ Του Δημήτρη Τσάκα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων