01/06/2023 01/06/2023 Την Τετάρτη, 31 Μάϊου, οι συμμετέχοντες στο φετινό θερινό Πρόγραμμα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα του επερχόμενου προγραμματισμένου ταξιδιού τους. Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης με έναρξη την 1η Ιουλίου, μέχρι και τις 11, θα έχει αφετηρία την Θεσσαλονίκη με επισκέψεις στην Καβάλα, τις Σέρρες...
01 Ιουνίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 14:38

Νέοι από την Αυστραλία θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του Θερινού Προγράμματος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Διαδώστε:
Νέοι από την Αυστραλία θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του Θερινού Προγράμματος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Την Τετάρτη, 31 Μάϊου, οι συμμετέχοντες στο φετινό θερινό Πρόγραμμα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) συγκεντρώθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα του επερχόμενου προγραμματισμένου ταξιδιού τους.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης με έναρξη την 1η Ιουλίου, μέχρι και τις 11, θα έχει αφετηρία την Θεσσαλονίκη με επισκέψεις στην Καβάλα, τις Σέρρες και την Ξάνθη.

Η πρωτοβουλία του Θερινού Προγράμματος της ΕΚΜ ξεκίνησε το 2022 και είναι η δεύτερη χρονιά που διεξάγεται, καθώς η συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε) έφερε θετικά αποτελέσματα και δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για την επανάληψη του προγράμματος. Έτσι και εφέτος, η ΧΑΝΘ μαζί με την Γ.Γ.Α.Ε και την ΕΚΜ προσφέρουν την δυνατότητα σε νέους ηλικίας από 18 έως 24 χρονών να επισκεφτούν τη Βόρεια Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς δήλωσαν συμμετοχή νέοι από όλη την Αυστραλία. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΜ ήταν και ο Κωνσταντίνος Κοτσιάνης, οποίος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την συμμετοχή του στο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΚΜ το 2022.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Η ευκαιρία που μου δόθηκε να βρεθώ με νέους της ηλικίας μου, να δω μέρη της Ελλάδας που υπό άλλες συνθήκες δε θα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ, αλλά και να μιλήσω την ελληνική γλώσσα, ήταν πραγματικά πολύ ιδιαίτερη. Θα ήθελα να συμβουλεύσω όλους τους συμμετέχοντες του φετινού θερινού Προγράμματος να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την δυνατότητα που τους έχει δοθεί. Εξερευνήστε την Ελλάδα και μιλήστε με τους ντόπιους, είναι ο καλύτερος τρόπος να βιώσετε τι σημαίνει Ελληνική κουλτούρα» .

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης του Θερινού Προγράμματος της ΕΚΜ Μαργαρίτα Σμιθ καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, παρουσίασε το εκτενές φετινό πρόγραμμα και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Κατά τη διεξαγωγή έρευνας από την ΕΚΜ, οι νέοι δήλωσαν ότι το Πρόγραμμα Θερινής Κατασκήνωσης είναι μια αφορμή για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την Ελλάδα, αλλά και μια πραγματική ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν δεσμό με την πατρίδα τους, να βιώσουν πτυχές την Ελληνικής κουλτούρας και να γευτούν τον τρόπο ζωής.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου, Γιώργος Μενίδης, δήλωσε: «Το πιλοτικό πρόγραμμα της Θερινής Κατασκήνωσης που πραγματοποιήθηκε το 2022, απέδωσε καρπούς και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που στέφθηκε με επιτυχία. Αποφασίσαμε και φέτος να συνεργαστούμε με τη ΧΑΝΘ, καθώς διοργανώνουν κάθε χρόνο πάνω από 90 κατασκηνώσεις και τα προγράμματά τους είναι προσαρμοσμένα κατάλληλα για τους συμμετέχοντες. Ανυπομονούμε με το πέρας του Θερινού προγράμματος να ακούσουμε τις εμπειρίες των νέων και να πάρουμε μια γεύση από το ταξίδι τους».

Μέρος των εξόδων του Προγράμματος θα καλυφθούν από κοινού από την ΕΚΜ και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, και το κόστος για τους συμμετέχοντες θα ανέρχεται στα $500. Το κόστος περιλαμβάνει 10 ημέρες διαμονής, έξοδα εισιτήρια μετακίνησης και γεύματα.

Εφέτος οι νέοι που θα συμμετέχουν στο Θερινό Πρόγραμμα της ΕΚΜ θα διανυκτερεύσουν για δύο ημέρες στην πόλη της Καβάλας, ενώ το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως μεταξύ άλλων: Επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, ξενάγηση στους καταρράκτες της Έδεσσας και στο σπήλαιο Αλιστράτης, το οποίο θεωρείται από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων