29/10/2019 29/10/2019 Ένας 18χρονος ομογενής από τη Μελβούρνη δεν έχει τελειώσει ακόμα το σχολείο και ήδη έχει δημιουργήσει την πρώτη του επιχείρηση. Ο Αριστείδης Τσουλάκος είναι ο εγκέφαλος πίσω από την Fos Candle Co, μια εταιρεία που φτιάχνει κεριά και τα προμηθεύει σε μαγαζιά της Μελβούρνης Ο Αριστείδης Τσουλάκος είναι το μυαλό πίσω από την Fos Candle...
29 Οκτωβρίου, 2019 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2019 - 19:00

Ο 18χρονος ομογενής κηροποιός της Μελβούρνης!

Διαδώστε:
Ο 18χρονος ομογενής κηροποιός της Μελβούρνης!

Ένας 18χρονος ομογενής από τη Μελβούρνη δεν έχει τελειώσει ακόμα το σχολείο και ήδη έχει δημιουργήσει την πρώτη του επιχείρηση. Ο Αριστείδης Τσουλάκος είναι ο εγκέφαλος πίσω από την Fos Candle Co, μια εταιρεία που φτιάχνει κεριά και τα προμηθεύει σε μαγαζιά της Μελβούρνης

Ο Αριστείδης Τσουλάκος είναι το μυαλό πίσω από την Fos Candle Co, μια μικρή επιχείρηση που παρασκευάζει κεριά από κερήθρα μέλισσας και τα πουλάει σε καταστήματα της Μελβούρνης.

«Ξεκίνησα γιατί ήθελα να προσφέρω ένα προϊόν που είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερο για την υγεία μας», είπε ο 18χρονος επιχειρηματίας στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Ο ίδιος εξηγεί ότι τα περισσότερα κεριά περιέχουν παραφίνη, μια ουσία η οποία που όταν καίγεται παράγει ένα μαύρο καπνό, που λερώνει τα έπιπλα και τους τοίχους, αλλά επίσης είναι επικίνδυνος για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

«Τα δικά μου κεριά είναι διαφορετικά, γιατί η κερήθρα μέλισσας δεν παράγει καθόλου καπνό» επισημαίνει ο κ. Τσουλάκος.

Fos Candle co

Ο νεαρός μαθητής προμηθεύεται τα υλικά του από έναν τοπικό παραγωγό στη Μελβούρνη και τα φτιάχνει μόνος του, βάζοντας το φυτίλι στη μέση ενός κομματιού από κερήθρα, το οποίο στη συνέχεια τυλίγει.

Αν και μικρή, η επιχείρηση του κ. Τσουλάκου ήταν μια από τις τρεις τελικές υποψήφιες για τα βραβεία επιχειρήσεων στην περιοχή Bayside της Μελβούρνης – Bayside Business Excellence Awards 2019. Ο κ. Τσουλάκος μας είπε πως οι κριτές εντυπωσιάστηκαν με την ηλικία του, αλλά και με το προϊόν του.

«Όταν ήρθαν να με δουν, πως φτιάχνω τα κεριά και πως έχω αρχίσει την επιχείρηση, μου είπανε πως τα κεριά μου ήταν μοναδικά και πως δεν έχουν ξαναδεί μια επιχείρηση σαν και αυτή».

Fos Candle Co
Ο 18χρονος ομογενής είναι στην τελευταία του τάξη του λυκείου. Δήλωσε πως ήταν δύσκολο να συνδυάσει το σχολείο με τις ανάγκες που έχει μια επιχείρηση, αλλά σημείωσε πως έχει αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την εμπειρία.

«Έχω μάθει να είμαι πιο οργανωμένος με την ώρα μου και να επικοινωνώ καλύτερα. Επίσης σκέφτομαι πιο δημιουργικά».

Ο ίδιος τονίζει ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη για τους νέους, βοηθώντας τα νέα παιδιά να ωριμάσουν, να μάθουν τον κόσμο και να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Fos Candle Co

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων