27/03/2019 27/03/2019 Με ένα μεγάλο ρεπορτάζ κάλυψε την δεξίωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, για την 25η Μαρτίου, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΕΝΑ», γράφει το pyramisnews.gr. Αναφερόμενο μάλιστα στην ομιλία του Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, το «ΜΕΝΑ» εστίασε στην ομιλία του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Χώρα του Νείλου, στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβευτικής κατοικίας στο...
27 Μαρτίου, 2019 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 14:40

Ο Αιγυπτιακός Τύπος για την 25η Μαρτίου

Διαδώστε:
Ο Αιγυπτιακός Τύπος για την 25η Μαρτίου

Με ένα μεγάλο ρεπορτάζ κάλυψε την δεξίωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, για την 25η Μαρτίου, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΕΝΑ», γράφει το pyramisnews.gr.

Αναφερόμενο μάλιστα στην ομιλία του Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, το «ΜΕΝΑ» εστίασε στην ομιλία του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Χώρα του Νείλου, στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβευτικής κατοικίας στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, παρουσία δεκάδων διπλωματικών αντιπροσωπειών και της παροικίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Διάμεσης τόνισε τις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου και τη μεγάλη αναβάθμισή τους τα τελευταία χρόνια, με την ανταλλαγή επισκέψεων και με σειρά διμερών και πολυμερών δράσεων σε ποικίλους τομείς.

Παράλληλα, υπενθύμισε την τριμερή συνεργασία με την Κύπρο και στην 6η Σύνοδο των ηγετών των τριών χωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον περασμένο Οκτώβριο.

Και αναφερόμενος στις στενές των δύο χωρών, ο κ. Διάμεσης δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν στενούς δεσμούς φιλίας και γειτονίας, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και μοιράζονται τις ιδιες απόψεις σε πολλά θέματα σε σχέση με την περιοχή. Παράλληλα, έκανε λόγο για κοινές προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική των δύο χωρών και για ανάγκη αλληλοβοήθειας και συνεργασίας σε μια σειρά θεμάτων (όπως είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ασφαλής επάνοδος προσφύγων στις χώρες τους κ.ά).

Εξάλλου, ο Έλληνας Πρέσβης τόνισε ότι η ασφάλεια και σταθερότητα της Αιγύπτου, λόγω των δυνατοτήτων της και του κεντρικού της ρόλου στον χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι αναπόσπαστη για την ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης στο σύνολό της.

Και αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 11 χρόνια, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τις ελληνικές επενδύσεις και τονίζοντας παράλληλα και το σημαντικό ενδιαφέρον που καταγράφεται στον τομέα των αιγυπτιακών επενδύσεων στην Ελλάδα, με έμφαση στον τομέα των ακινήτων.

Στο λόγο του, ο Έλληνας Πρέσβης εστίασε και στις εκδηλώσεις του προγράμματος «Νόστος – Η Επιστροφή» που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία, με εκπροσώπηση σε υπουργικό επίπεδο από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, με αντικείμενο την ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας των μελών των αντίστοιχων κοινοτήτων στην Αυστραλία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα και ο λαός της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και για την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης τον περασμένο Αύγουστο. Και τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ελλάδα η στενή συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, μέσω διεθνών πρωτοβουλιών για την επίτευξη της ειρήνης και της ανάπτυξης, αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόσφατη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών διεθνούς χαρακτήρα (Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών).

Να σημειωθεί ότι μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η παρουσία των ξένων αντιπροσωπειών και της παροικίας και στη δεξίωση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποίησε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, γεγονός που κατέγραψαν με ανταποκρίσεις τους οι Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εστιάζοντας στην ομιλία του Γενικού Προξένου κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη και περιλαμβάνοντας και φωτογραφίες από την εκδήλωση, που κόσμησε με την παρουσία του και τους χορούς του και το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων