22/02/2023 22/02/2023 Στην μακραίωνη παρουσία ελληνικού στοιχείου στη Μολδαβία, αναφέρθηκαν, κατά τη συνάντησή τους ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο Πρέσβης της Μολδαβίας, Andrei Popov (Αντρέι Ποπόφ). Ο κ. Κατσανιώτης υποδέχθηκε, χθες, στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Μολδαβίας. Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο διμερών...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 10:42

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης για την ελληνική ομογένεια στην Μολδαβία

Διαδώστε:
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης για την ελληνική ομογένεια στην Μολδαβία

Στην μακραίωνη παρουσία ελληνικού στοιχείου στη Μολδαβία, αναφέρθηκαν, κατά τη συνάντησή τους ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο Πρέσβης της Μολδαβίας, Andrei Popov (Αντρέι Ποπόφ).

Ο κ. Κατσανιώτης υποδέχθηκε, χθες, στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Μολδαβίας. Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων και συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων και μέσω σύναψης διμερών συμφωνιών.

O υφυπουργός αναφέρθηκε στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των δύο λαών, με έμφαση στην μακραίωνη παρουσία ελληνικού στοιχείου στη Μολδαβία που αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την πολιτική της Ελλάδας για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Από πλευράς του, ο Μολδαβός Πρέσβης εκφράσθηκε εγκωμιαστικά για την εποικοδομητική παρουσία Ελλήνων ομογενών στη Μολδαβία και ανέλυσε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων