27/11/2019 27/11/2019 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πραγματοποίησε, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα. Στην είσοδο του μεγαλοπρεπούς κτιρίου της Ελληνικής Πρεσβείας, τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν το προσωπικό και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Ιωάννης Φερεντίνος, ο οποίος είχε και εκτενή συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο...
27 Νοεμβρίου, 2019 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2019 - 19:07

Ο Αρχιεπ. Αυστραλίας συγχαίρει τον Πρωθυπουργό για τη ψήφο των αποδήμων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αυστραλίας συγχαίρει τον Πρωθυπουργό για τη ψήφο των αποδήμων

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πραγματοποίησε, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα.

Στην είσοδο του μεγαλοπρεπούς κτιρίου της Ελληνικής Πρεσβείας, τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν το προσωπικό και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Ιωάννης Φερεντίνος, ο οποίος είχε και εκτενή συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο για θέματα σχετικά με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, τους νέους μετανάστες, την ελληνική παιδεία, την ελληνική γλώσσα και την Εκκλησία.

Μεγάλη βαρύτητα κατά τη συζήτηση των δύο ανδρών δόθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο της Ελληνικής Πολιτείας για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά, «χαιρετίζω θετικά το καινούργιο νομοσχέδιο και συγχαίρω την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για αυτή την πρωτοβουλία. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα στηρίξει έμπρακτα αυτό το δικαίωμα ψήφου των ομογενών μας. Ως o εκπρόσωπος όλου του κλήρου και όλων των Ελλήνων της Αυστραλίας, εκφράζω εκ μέρους τους την ευχαριστία μας και την ευγνωμοσύνη μας προς την Ελληνική Βουλή και τον Πρωθυπουργό».

Να σημειωθεί ότι νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία αναμένεται να φτάσει στην Καμπέρα περίπου κατά το τέλος του χρόνου.

Ο Σεβασμιώτατος ευρίσκεται στην Αυστραλιανή πρωτεύουσα, προκειμένου να παραστεί, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, σε συνεδρία της Κοινοπολιτειακής Βουλής, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με υπουργούς και βουλευτές της Κοινοπολιτείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων