15/02/2020 15/02/2020 “Με λυπεί το γεγονός ότι όπως γνωρίζουμε και από μαρτυρίες, εδώ ζούσαν κάποτε 150.000 Έλληνες. Και ότι όπου κυκλοφορούσες, άκουγες ελληνικά. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και γι’ αυτό, παρέα με τη λύπη έρχεται η χαρά. Η χαρά είναι το γεγονός ότι εδώ κάποιοι Έλληνες κρατάνε ακόμη ζωντανό τον Ελληνισμό. Παλεύουν, κρατάνε τα κτίριά μας,...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 10:35

“Ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας παραμένει ζωντανός”

Διαδώστε:
“Ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας παραμένει ζωντανός”

“Με λυπεί το γεγονός ότι όπως γνωρίζουμε και από μαρτυρίες, εδώ ζούσαν κάποτε 150.000 Έλληνες. Και ότι όπου κυκλοφορούσες, άκουγες ελληνικά. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και γι’ αυτό, παρέα με τη λύπη έρχεται η χαρά. Η χαρά είναι το γεγονός ότι εδώ κάποιοι Έλληνες κρατάνε ακόμη ζωντανό τον Ελληνισμό. Παλεύουν, κρατάνε τα κτίριά μας, κρατάνε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμά μας”, δήλωσε από την Αλεξάνδρεια ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. 

Κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στην Αίγυπτο, χθες, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ο κ. Βλάσης επισκέφθηκε το Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι στην Αλεξάνδρεια. Εκεί, ο πρόεδρος της πρεσβυγενούς κοινότητας, Εδμόνδος Κασιμάτης, του παρουσίασε τα θέματα που απασχολούν τον Αλεξανδρινό Ελληνισμό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και τα ελληνικά σχολεία, ενώ συνομίλησε με τους μαθητές του Τοσίτσειου δημοτικού σχολείου αναφέροντας τους χαρακτηριστικά:  “Η παρουσία μου εδώ έρχεται ακριβώς να υποδηλώσει ότι η ελληνική Πολιτεία είναι δίπλα σας κ. πρόεδρε. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, χωρίς μεγάλες κουβέντες, αλλά με ρεαλισμό και ειλικρίνεια, να βοηθούμε όπου μπορούμε, με τις μικρές ή μεγάλες μας δυνάμεις. Είμαστε σίγουροι, ότι το μέλλον θα δείξει ότι η προσπάθεια που κάνετε φέρνει καρπούς, και μέσα από τα σχολεία μας η ελληνική γλώσσα θα κρατιέται ζωντανή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων