25/10/2019 25/10/2019 Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα. Κι αυτό το κατάφεραν οι Έλληνες. Με αυτή την ιστορική «συστατική επιστολή» στα χέρια, οι ομογενείς απανταχού της...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 14:42

Ο ελληνισμός της Αυστραλίας τιμά την επέτειο το ΟΧΙ

Διαδώστε:
Ο ελληνισμός της Αυστραλίας τιμά την επέτειο το ΟΧΙ

Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα. Κι αυτό το κατάφεραν οι Έλληνες.

Με αυτή την ιστορική «συστατική επιστολή» στα χέρια, οι ομογενείς απανταχού της Γης αισθάνονται ότι πρόσφεραν ουσιαστικά στη «δεύτερη» πατρίδα τους, και πως δικαιούνται να συνυπάρχουν με τους πρωθύστερα ντόπιους κοιτώντας τους στα μάτια.

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην ελληνική παροικία της Αυστραλίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες από αυτές.
Μελβούρνη
Σήμερα Σάββατο, 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δέηση στον ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου Preston (2 Yann St., Preston), προς τιμήν του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.
Η Ένωση Ενοριών και Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτώριας θα εορτάσει την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» αύριο Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο προαύλιο της Μονής. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Μονής.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της επετείου της 28η Οκτωβρίου το Παράρτημα Hellenic RSL, μετά τη Δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου, (221 Dorcas Street, South Melbourne) έχει προγραμματίσει στις 12μμ. καταθέσεις στεφάνων στο Αυστραλο-Ελληνικό Μουσείο και τη 1μμ. στο Shrine of Remembrance. Μετά το τέλος της τελετής θα παρατεθεί γεύμα στην αίθουσα του Παραρτήματος.
Σίδνεϊ
Αύριο Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, η ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας διοργανώνει εκδήλωση στο Hyde Park του Σίδνεϊ, προς τιμήν των Ελλήνων και Αυστραλών ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πολεμώντας ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις.

Μπρίσμπαν
Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Δοξολογία στον ιερό ναό Παναγίας της Θεοτόκου (Παναγίτσας) και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας.

Αδελαΐδα

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας θα τιμήσει την ιστορική επέτειο με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, αύριο Κυριακή, 27 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στο προαύλιο του ναού.
Πηγή: neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων