10/06/2019 10/06/2019 Ο επιχειρηματίας Δημήτριος Μαρτζέλος, ο οποίος έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικά χρόνια στη Γενεύη, ανταποκριθείς στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, χειροτονήθηκε εις Πρεσβύτερο και θα καλύπτει αμισθί διάφορες λειτουργικές, ποιμαντικές και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες της Μητροπόλεως Ελβετίας. Η χειροτονία του έγινε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου...
10 Ιουνίου, 2019 - 18:49

Ο επιχειρηματίας που χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στη Γενεύη

Διαδώστε:
Ο επιχειρηματίας που χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στη Γενεύη

Ο επιχειρηματίας Δημήτριος Μαρτζέλος, ο οποίος έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικά χρόνια στη Γενεύη, ανταποκριθείς στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, χειροτονήθηκε εις Πρεσβύτερο και θα καλύπτει αμισθί διάφορες λειτουργικές, ποιμαντικές και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες της Μητροπόλεως Ελβετίας.

Η χειροτονία του έγινε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου του Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πόλη Σαμπεζύ της Γενεύης. Ο νέος πρεσβύτερος της Εκκλησίας γεννήθηκε το έτος 1981 στη Θεσσαλονίκη και είναι γιος του ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεωργίου και της Δήμητρας Μαρτζέλου. Σημειώνεται ότι η εις Διάκονο χειροτονία του είχε τελεστεί από τον ίδιο ιεράρχη, τον Ελβετίας Μάξιμο τον περασμένο Ιανουάριο.

Προ της χειροτονίας, απαντώντας στις βαθυστόχαστες ρήσεις του χειροτονούντος αυτόν Ποιμενάρχου περί του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου και στις νουθεσίες του περί του «πώς δει ποιμαίνειν», ο π. Δημήτριος, αφού πρώτα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μητροπολίτη Ελβετίας, ο οποίος, γενόμενος η φωνή του Θεού του απηύθυνε την κλήση να υπηρετήσει την Εκκλησία Του, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς του, τους πνευματικούς του πατέρες στην γενέτειρα Θεσσαλονίκη και στο Αγιον Ορος, οι οποίοι τον γαλούχησαν πνευματικά και τον στήριξαν στην απόφασή του να υπηρετήσει την Εκκλησία, κυρίως δε την σύζυγό του Μαρία, η οποία όταν άκουσε για την πρόταση που του είχε γίνει όπως εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, τον ενεθάρρυνε ανεπιφύλακτα, παρατηρώντας πως «δεν γίνεται ο Θεός να μας χτυπάει την πόρτα και εμείς να μην ανοίξουμε».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων