11/09/2019 11/09/2019 Πλήθος μαθητών και γονέων κατέκλυσαν σήμερα το Ελληνικό Σχολείο “Όμηρος” στη Χιμάρα. Ως είθισται στην έναρξη του σχολικού έτους ακολουθούνται τα Ορθόδοξα ήθη, και με την ευλογία του Θεού οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους, θα παλέψουν και φέτος στην αρένα των μαθητικών προκλήσεων. Το σχολείο “Όμηρος” λειτουργεί με τη μέριμνα και τη...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2019 - 18:24

Ο “φάρος” της Ελλ. Παιδείας στη Χιμάρα

Διαδώστε:
Ο “φάρος” της Ελλ. Παιδείας στη Χιμάρα

Πλήθος μαθητών και γονέων κατέκλυσαν σήμερα το Ελληνικό Σχολείο “Όμηρος” στη Χιμάρα. Ως είθισται στην έναρξη του σχολικού έτους ακολουθούνται τα Ορθόδοξα ήθη, και με την ευλογία του Θεού οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους, θα παλέψουν και φέτος στην αρένα των μαθητικών προκλήσεων.

Το σχολείο “Όμηρος” λειτουργεί με τη μέριμνα και τη φροντίδα της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και την αμέριστη υλική και ηθική στήριξη ομογενών της περιοχής, αλλά και ευπατριδών Ελλαδιτών.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τη γνωστή “Ακροκεραύνια Σχολή”, η οποία ιδρύθηκε έπειτα από προτροπή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος επισκέφθηκε τη Χιμάρα κατά το 1775.

Κατά το 1946 το καθεστώς Χότζα απαγόρευσε στην περιοχή τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, υπονόμευσε τους κατοίκους εκτοπίζοντάς τους από τη λεγόμενη “Εθνική Ελληνική Μειονότητα” της Αλβανίας και κατά το έτος 2006, ύστερα από ειδική παρέμβαση της Ελλάδος, επαναλειτούργησε ως άλλος σύγχρονος “φάρος” ελληνικής παιδείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων