05/09/2023 05/09/2023 Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023 στα ομογενειακά χωριά Βαλλοβίστα και Βλαχοϋψηλοτέρα του Δήμου Πρεμετής και συνομίλησε με κατοίκους των χωριών αυτών που είναι όλοι τους Έλληνες ομογενείς. Ο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης συνοδεύονταν κατά την επίσκεψή του από τον Έλληνα ομογενή και γνωστό συγγραφέα Θανάση Ντίνο...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 12:55

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο σε ομογενειακά χωριά του Δήμου Πρεμετής

Διαδώστε:
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο σε ομογενειακά χωριά του Δήμου Πρεμετής

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023 στα ομογενειακά χωριά Βαλλοβίστα και Βλαχοϋψηλοτέρα του Δήμου Πρεμετής και συνομίλησε με κατοίκους των χωριών αυτών που είναι όλοι τους Έλληνες ομογενείς.

Ο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης συνοδεύονταν κατά την επίσκεψή του από τον Έλληνα ομογενή και γνωστό συγγραφέα Θανάση Ντίνο που κατάγεται από τη Βαλλοβίστα και τον Βίκτωρα Αποστόλη, ομογενή επιχειρηματία με καταγωγή επίσης από τα χωριά αυτά. Στην Βλαχοϋψηλοτέρα συνάντησε, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Κοινότητας του χωριού κ. Παναγιώτη Κουλιάρα, ενώ στην Βαλλοβίστα τον πρώην Έπαρχο Τσαρσόβας κ. Φώτη Αποστόλη.

Στις προαναφερθείσες συναντήσεις οι κάτοικοι εξέθεσαν τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις υποδομών στα χωριά τους, με κυριότερο την απουσία στοιχειώδους οδικού δικτύου και ζήτησαν από τον Έλληνα Πρόξενο την συνδρομή της Ελλάδος στην αντιμετώπιση αυτών, καθώς και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και αναπτυξιακών προοπτικών στον τόπο τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων