07/10/2019 07/10/2019 Η διοργάνωση των θυρανοιξίων του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν επιτυχημένη από όλες τις απόψεις. Οι αφανείς ήρωες οι οποίοι εργάσθηκαν νυχθημερόν για την εξυπηρέτηση των υψηλών προσκεκλημένων και των επισκεπτών ήταν οι υπάλληλοι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Όμως τα εύσημα ανήκουν και στους «μπροστάρηδες» αυτής της διοργάνωσης. Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ....
07 Οκτωβρίου, 2019 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 11:09

Οι αφανείς «ήρωες» των θυρανοιξίων στο Κάιρο

Διαδώστε:
Οι αφανείς «ήρωες» των θυρανοιξίων στο Κάιρο

Η διοργάνωση των θυρανοιξίων του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν επιτυχημένη από όλες τις απόψεις. Οι αφανείς ήρωες οι οποίοι εργάσθηκαν νυχθημερόν για την εξυπηρέτηση των υψηλών προσκεκλημένων και των επισκεπτών ήταν οι υπάλληλοι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Όμως τα εύσημα ανήκουν και στους «μπροστάρηδες» αυτής της διοργάνωσης.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τα έργα και ενημέρωνε σε καθημερινή βάση τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έδινε τις συμβουλές του και τις κατευθυντήριες γραμμές για την αποκατάσταση του έργου εστιάζοντας στη συντήρηση των ιερών εικόνων και των ανυπέρβλητων διακοσμητικών στοιχείων του ναού.

Η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ και προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων παρακολουθούσε τα έργα και φρόντισε όλες τις λεπτομέρειες για τον καθαρισμό και την επαναφορά του ναού στην λειτουργική του μορφή. Πολυέλαιοι, χαλιά, συντήρηση των κειμηλίων, καθαρισμοί των εδράνων και των καθισμάτων, αλλά και μικρές λεπτομέρειες που ανέδειξαν την αίγλη του ναού πέρασαν από «τα χέρια» της κ. Σκουφαρίδου. Εξίσου σημαντικός ήταν και ο ρόλος στα τεχνικά έργα του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Στέλιου Χαλκιά.

Ακούραστος ήταν και ο πατ. Στέφανος Σουλιμιώτης, ο εφημέριος του ναού, ο οποίος εργαζόταν και αυτός νυχθημερόν στο ναό.

Ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος ήταν εκείνος ο οποίος φρόντισε για τα εκλεκτά εδέσματα που προσέφερε η Κοινότητα πριν τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και φρόντισε για τα ηχητικά, το φωτισμό και τη διακόσμηση στο προαύλιο του ναού.

Ακούραστη ήταν και η κ. Ιωάννα Καρδάση – Διευθύντρια της Ε.Κ.Κ και οι συνεργάτες της, Κωνσταντίνα Γεδεών, Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, Χάιδω Ζώτου, Νόρα Άττα, Ράνια Άττα, Μαριέττα Ελ Σάμι, Μαριονέττα Ελ Σάμι, Ιωάννα Κατσιφάρα, Αθανασία Δημοπούλου και Ηλέκτρα Ξένου. Η κ. Καρδάση και οι συνεργάτες της φρόντισαν για την ταξιθέτηση των υψηλών προσκεκλημένων και των επισκεπτών. Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του κ. Γιάννη Μελαχροινούδη, για τη διοργάνωση της συναυλίας της κ. Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων