15/01/2020 15/01/2020 To Eλληνικό Κέντρο Καϊρου”Το Σπίτι των Ελλήνων”, θα φιλοξενήσει κατά τον τρέχοντα μήνα τις αγιοβασιλότες του Κέντρου της Κυπριακής Αδελφότητας και της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, το οποίο θα κόψει την πίτα του την προσεχή Κυριακή 19 Ιανουαρίου οπότε και στις 8 το βράδυ, θα εγκαινιάσει τον κύκλο αυτόν. Στην εν λόγω εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 14:11

Οι αγιοβασιλόπιτες των Ελλήνων της Αιγύπτου

Διαδώστε:
Οι αγιοβασιλόπιτες των Ελλήνων της Αιγύπτου

To Eλληνικό Κέντρο Καϊρου”Το Σπίτι των Ελλήνων”, θα φιλοξενήσει κατά τον τρέχοντα μήνα τις αγιοβασιλότες του Κέντρου της Κυπριακής Αδελφότητας και της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, το οποίο θα κόψει την πίτα του την προσεχή Κυριακή 19 Ιανουαρίου οπότε και στις 8 το βράδυ, θα εγκαινιάσει τον κύκλο αυτόν.

Στην εν λόγω εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας για το 2020, έχει προσκληθεί όλη η παροικία.

Στις 24 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, και πάλι στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου θα πραγματοοιηθεί η κοπή πίτας από την Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας, όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στις 31 Ιανουαρίου, τη σκυτάλη θα πάρει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η οποία όπως ανακοίνωσε στο χριστουγεννιάτικο και εορταστικό τεύχος της εφημερίδας «ΝΕΟ ΦΩΣ», η πίτα της ιστορικής Κοινότητας θα κοπεί στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

Ήδη, να σημειώσουμε ότι (όπως καταγράφει και η ιστοσελίδα της ΕΚΚ), στις 12 Ιανουαρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο της Σούμπρας, ενώ προηγήθηκε η κοπή της πίτας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου στις εγκαταστάσεις του σωματείου, κατά την ημέρα των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου.

Ο κύκλος αυτός των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με άλλη μία πίτα για το 2020 που αναμένεται να κοπεί αλλά δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι τώρα η ημερομηνία. Είναι αυτή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, που λειτουργεί με την κοινή στήριξη και διοίκηση του ΔΣ που απαρτίζεται από την Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων