24/04/2024 25/04/2024 Η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω εορτάσθηκε την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, από τον Σύλλογο των Καλυμνίων Νέας Υόρκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, Καλύμνιος στην καταγωγή, συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κουμπουλή....
24 Απριλίου, 2024 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2024 - 22:24

Οι Καλύμνιοι της Νέας Υόρκης τίμησαν τον Προστάτη του νησιού Άγιο Σάββα

Διαδώστε:
Οι Καλύμνιοι της Νέας Υόρκης τίμησαν τον Προστάτη του νησιού Άγιο Σάββα

Η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω εορτάσθηκε την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, από τον Σύλλογο των Καλυμνίων Νέας Υόρκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, Καλύμνιος στην καταγωγή, συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κουμπουλή. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., το Προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Καλυμνίων από την Μητροπολιτική περιοχή Νέας Υόρκης και πλήθος προσκυνητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν τα μνημόσυνα και η αρτοκλασία του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος στην ομιλία του τόνισε την αγία μορφή του θαυματουργού και Προστάτου της Καλύμνου, ενός μεγάλου ελεήμονος και θαυμασίου αγωνιστή της πίστεως και της ευσεβείας.

Ακολούθησε πλούσιο νηστίσιμο γεύμα στην αίθουσα του ναού με Καλυμνιώτικα εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου, στο οποίο ο Σεβασμιώτατος προσεκάλεσε όλο το εκκλησίασμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα είμαστε όλοι Καλύμνιοι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων