28/05/2020 28/05/2020 Πέμπτη της Αναλήψεως και οι κάτοικοι της Δροπόλεως, αλλά και του Αργυροκάστρου μετέβησαν στα ερείπια του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου Κολορτσής, ενός νυν κατεστραμμένου χωριού στην ιστορία της περιοχής τους, στο οποίο και αναβλύζει εδώ και αιώνες αγίασμα. Οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, τέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού και όλοι οι πιστοί συμμετείχαν ψάλλοντας...
28 Μαΐου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 21:37

Οι κάτοικοι της Δρόπολης και του Αργυροκάστρου τίμησαν το Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Οι κάτοικοι της Δρόπολης και του Αργυροκάστρου τίμησαν το Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου

Πέμπτη της Αναλήψεως και οι κάτοικοι της Δροπόλεως, αλλά και του Αργυροκάστρου μετέβησαν στα ερείπια του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου Κολορτσής, ενός νυν κατεστραμμένου χωριού στην ιστορία της περιοχής τους, στο οποίο και αναβλύζει εδώ και αιώνες αγίασμα.

Οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, τέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού και όλοι οι πιστοί συμμετείχαν ψάλλοντας μαζί τους.

Ως είθισται, η Δρόπολη κατά την Πέμπτη της Αναλήψεως εκάστου έτους τιμά όλα τα αγιάσματα των παρεκκλησίων και των μονών της, ενώ οι κάτοικοι, ακόμη και επί του στυγνού αθεϊστικού καθεστώτος του Χότζα, με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους, πήγαιναν και λάμβαναν αγιασμό, ενώ άφηναν και ρούχα ασθενών οικείων τους, υπέρ ιάσεως και υγείας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων