21/10/2022 21/10/2022 Η ομογένεια της Κρήτης από την Αυστραλία συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διεθνή διάκρισή του, καθώς για άλλη μια χρονιά βρίσκεται ανάμεσα στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings. Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης, τα Μέλη του Διοικητικού...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 13:27

Οι Κρήτες της Αυστραλίας συγχαίρουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διάκρισή του σε διεθνή κατάταξη

Διαδώστε:
Οι Κρήτες της Αυστραλίας συγχαίρουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διάκρισή του σε διεθνή κατάταξη

Η ομογένεια της Κρήτης από την Αυστραλία συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διεθνή διάκρισή του, καθώς για άλλη μια χρονιά βρίσκεται ανάμεσα στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings.

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σύσσωμα όλα τα Κρητικά Σωματεία της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, τους Προέδρους των Ακαδημαϊκών τμημάτων και ολόκληρη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα για τη διάκριση που απέσπασαν ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, ανάφερ: “Οι Κρήτες της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας είναι υπερήφανοί για τη διάκριση του Πανεπιστήμιου Κρήτης και όχι μόνο. Το πανεπιστήμιο συνεχίζει να διδάσκει στα πιο υψηλά επίπεδα. Είμαστε ευτυχείς που οι Απόδημοι Κρήτες μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών έχουν ως έδρα το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο της Κρήτης”.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 12 Οκτωβρίου 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταλαμβάνει τις θέσεις 401-500 διεθνώς, παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων στην αξιολόγηση για το έτος 2023 (1799 φέτος, σε σχέση με τα 1662 πέρυσι), μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ακολουθούν τα υπόλοιπα 14 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η The World University Rankings, για 19η χρονιά, εστιάζει σε ένα επιλεγμένο σύνολο πανεπιστημίων που είναι προσανατολισμένα στην έρευνα και όχι στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 20.000 παγκοσμίως. Δεκατρείς δείκτες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου στην διδασκαλία, την έρευνα και την απήχησή της, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τον διεθνή προσανατολισμό.

Για τον αντίκτυπο και την επιρροή της έρευνας και με δείκτη τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει να υπερέχει κατά πολύ της γενικής κατάταξης και βρίσκεται στη 279η θέση παγκοσμίως, ενώ καταλαμβάνει την 388η θέση διεθνώς για εισοδήματα από την βιομηχανία, ενδεικτικός δείκτης για την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η σημαντική θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ των 500 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα και καταδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες των ακαδημαϊκών, των ερευνητών και των φοιτητών του πανεπιστημίου μας για βελτίωση και εξέλιξη.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων