27/07/2019 27/07/2019 Η ελληνική παρουσία στην Αυστραλία υπερβαίνει τον έναν αιώνα και η συνεισφορά των  Ελλήνων στη μακρινή ήπειρο είναι τεράστια και έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Κρατική Βιβλιοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας και η Ελληνική Κοινότητα της χώρας έχουν ξεκινήσει μια σημαντική συνεργασία για την ίδρυση ενός Ελληνικού Ιστορικού Αρχείου της...
27 Ιουλίου, 2019 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2019 - 10:27

Οι οικογένειες των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία τιμούν την ιστορία τους (συγκινητικό βίντεο)

Διαδώστε:
Οι οικογένειες των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία τιμούν την ιστορία τους (συγκινητικό βίντεο)

Η ελληνική παρουσία στην Αυστραλία υπερβαίνει τον έναν αιώνα και η συνεισφορά των  Ελλήνων στη μακρινή ήπειρο είναι τεράστια και έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Κρατική Βιβλιοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας και η Ελληνική Κοινότητα της χώρας έχουν ξεκινήσει μια σημαντική συνεργασία για την ίδρυση ενός Ελληνικού Ιστορικού Αρχείου της Αυστραλίας που θα τεκμηριώνει ολόκληρη την ιστορία της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή. Αυτό θα περιλαμβάνει τη συμβολή όλων των οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων ατόμων που παρέχουν προφορικές ιστορίες, βιογραφίες, φωτογραφίες και άλλο υλικό.

Το Αρχείο θα φιλοξενηθεί στην Κρατική Βιβλιοθήκη επί μονίμου βάσεως.

Το έργο αυτό θα τιμήσει τους προγόνους μας και θα είναι μια διαχρονική κληρονομιά των γενεών που θα ακολουθήσουν.

Το συγκινητικό βίντεο που ακολουθεί έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές της προσπάθειας και περιλαμβάνει σπάνιο υλικό με αφηγήσεις Ελλήνων μεταναστών, αναλύσεις ιστορικών αλλά και εικόνες από το σπάνιο υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων