13/05/2019 13/05/2019 Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, διοργανώνει πλήθος δράσεων προκειμένου να τιμήσει τα αδικοχαμένα 353.000 θύματα. “Οι ψυχές των προγόνων μας ζητούν δικαίωση, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς είναι κάποιες εκδηλώσεις στη μνήμη τους” αναφέρει η πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής. Το...
13 Μαΐου, 2019 - 15:45

“Οι ψυχές των προγόνων μας ζητούν δικαίωση”

Διαδώστε:
“Οι ψυχές των προγόνων μας ζητούν δικαίωση”

Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, διοργανώνει πλήθος δράσεων προκειμένου να τιμήσει τα αδικοχαμένα 353.000 θύματα. “Οι ψυχές των προγόνων μας ζητούν δικαίωση, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς είναι κάποιες εκδηλώσεις στη μνήμη τους” αναφέρει η πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 16 Μαΐου (19:00)
Στην αίθουσα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτορίας (168 Lonsdale & Russell str), θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για τη Γενοκτονία στην αγγλική γλώσσα. Ομιλητές θα είναι ο δικηγόρος, ποιητής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Καλυμνιός, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα «Trabzon & the International Gothic – Pontus in crisis», ενώ το θέμα «Διασπορά και μνήμη» θα αναλύσει ο υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Ιστορικών και Φιλοσοφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Θεμιστοκλής Κρητικάκος.

Παρασκευή 17 Μαΐου (18:00)
Επιμνημόσυνη δέηση και απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας στο Darebin Community Monument for All Victims of Genocide.

Σάββατο 18 Μαΐου (11:00)
Κατάθεση στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων (Birdwood Avenue & Government drive).

Κυριακή 19 Μαΐου (09:00)
Επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου (221 Dorcas Str), και στις 15:00, στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης-Βικτορίας (345 Victoria str Brunswick), θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία.

Κυριακή 26 Μαΐου (09:30-12:30)
H Ποντιακή Εστία Μελβούρνης διοργανώνει τη δράση «Ανεβαίνω για τη μνήμη – Ανεβαίνω για τη ζωή». Οι συμμετέχοντες θα ανεβούν 1.000 σκαλιά στη μνήμη των προγόνων τους.

Πηγή: pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων