09/03/2020 09/03/2020 Πλήθος Ομογενών συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην πλατεία Αθηνών της Αστόριας, το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Κυριακής, προκειμένου να προβάλλουν, να φωνάξουν και να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τα γεγονότα στον Έβρο. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις Ομοσπονδίες των κατοίκων της Νέας Υόρκης που προέρχονται από...
09 Μαρτίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 9:05

Ομογένεια: Ηχηρό μήνυμα στήριξης σε Αιγαίο και Έβρο

Διαδώστε:
Ομογένεια: Ηχηρό μήνυμα στήριξης σε Αιγαίο και Έβρο

Πλήθος Ομογενών συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην πλατεία Αθηνών της Αστόριας, το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Κυριακής, προκειμένου να προβάλλουν, να φωνάξουν και να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τα γεγονότα στον Έβρο.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις Ομοσπονδίες των κατοίκων της Νέας Υόρκης που προέρχονται από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.


«Η Ελλάδα υποφέρει, το Αιγαίο αιμορραγεί» γράφει ένα από τα πολλά πανό που έφτιαξαν οι ομογενείς οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία νωρίς το μεσημέρι.
Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυκας, από το Κουίνς, μέχρι το Λονγκ Άϊλαντ, την Πενσυλβάνια και την Ουάσιγκτον οι Έλληνες της διασποράς ένωσαν τη φωνή τους δηλώνοντας πως είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Το συλλαλητήριο συμπαράστασης διήρκησε τρεις ώρες και εκτός από την ομογένεια είχε σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Tον ρόλο του συντονιστή του συλλαλητηρίου είχε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, η υποψήφια Ομοσπονδιακή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο υποψήφιος Πολιτειακός Βουλευτής, Μιχάλης Τανούσης, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής, Τζέιμς Σκουφής, εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Βουλευτή, Κάρολιν Μαλόνι και του αναπληρωτή επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας Νέας Υόρκης, Μιχάλη Γιάνναρη, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Γιάννης Κοντολιός, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Πέτρος Γαλάτουλας, ο σύμβουλος της HALC, Νικόλας Κατσίμπρας, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδιακής ΗΠΑ – Καναδά, Κωνσταντίνος Τσιλφίδης, το στέλεχος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Ζούβελος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αστόρια, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
hellenicdailynewsny.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων