06/08/2023 07/08/2023 Η Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου υποδέχθηκε θερμά το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2023, ομάδα Ομογενών νέων, τελειοφοίτων διαφόρων Πανεπιστημίων, από την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου, οι οποίοι ήρθαν στην Πόλη, για να προσκυνήσουν τα όσια και τα ιερά της πίστεως μας και να γνωρίσουν την Ομογένειά της. Η επίσκεψή τους στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγινε...
06 Αυγούστου, 2023 - 21:07
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 2:55

Ομογενείς από την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Διαδώστε:
Ομογενείς από την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Η Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου υποδέχθηκε θερμά το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2023, ομάδα Ομογενών νέων, τελειοφοίτων διαφόρων Πανεπιστημίων, από την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου, οι οποίοι ήρθαν στην Πόλη, για να προσκυνήσουν τα όσια και τα ιερά της πίστεως μας και να γνωρίσουν την Ομογένειά της.

Η επίσκεψή τους στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγινε μέσα στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού προγράμματος των Αρχόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου, που υποστηρίζεται και από το Τάγμα των Αρχόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής «Άγιος Απόστολος Ανδρέας», μέλη του οποίου οδήγησαν τους νέους στην Πόλη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Ἀθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης Βοσπόρου, μετά την χοροστασία του κατά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, καλωσόρισε με λόγους πατρικούς την ομάδα των τελειοφοίτων, τους Άρχοντες και τους οικείους τους στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης και αφού προσκύνησαν, ξεναγήθηκαν από τον Ιερατικώς Προϊστάμενό Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο.

Κατόπιν προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν και στους υπόλοιπους δύο Ιερούς Ναούς του Νεοχωρίου (τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Νικόλαο), καθώς και στον εξωτερικό χώρο του Σχολείου.

Tο βράδυ παρετέθη στην Κοινοτική Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου λιτό δείπνο, προσφορά της Κοινότητας, όπου δόθηκε η ευκαρία της περαιτέρω γνωριμίας και της ανταλλαγής σκέψεων, εμπειριών και βιωμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων