02/11/2023 02/11/2023 Οκτώ διακριμένοι Έλληνες του εξωτερικού τιμήθηκαν χθες, στο Μουσείο Μπενάκη, με το βραβείο “Αργώ” στους κλάδους του αθλητισμού, της ανθρωπιστικής προσφοράς, της γαστρονομίας, των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του πολιτισμού και τεχνών και, τέλος, της προσφοράς στα κοινά. Τα βραβεία επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο θεσμός των βραβείων, που απονέμονται φέτος...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 18:42

Οχτώ Έλληνες της διασποράς τιμήθηκαν με το βραβείο “Αργώ”

Διαδώστε:
Οχτώ Έλληνες της διασποράς τιμήθηκαν με το βραβείο “Αργώ”

Οκτώ διακριμένοι Έλληνες του εξωτερικού τιμήθηκαν χθες, στο Μουσείο Μπενάκη, με το βραβείο “Αργώ” στους κλάδους του αθλητισμού, της ανθρωπιστικής προσφοράς, της γαστρονομίας, των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του πολιτισμού και τεχνών και, τέλος, της προσφοράς στα κοινά. Τα βραβεία επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο θεσμός των βραβείων, που απονέμονται φέτος για 5η χρονιά, αποτελεί πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών και θεσμοθετήθηκαν από τον Έλληνα πρόεδρο του Δικτύου, δικηγόρο και πρώην Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σπύρο Παππά.

Στόχος του θεσμού είναι η επιβράβευση των Ελλήνων της Διασποράς που τιμούν την καταγωγή τους, την προβολή των επιτευγμάτων τους για παραδειγματισμό των νεότερων γενεών, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των νέων της στο εξωτερικό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Γιώργος Κώτσηρας ενώ παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διοίκησης κ. Γιάννης Χρυσουλάκης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Παύλος Τσίμας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βραβείο Αθλητισμού δόθηκε στον διεθνή ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Τσιμίκα, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Το βραβείο ανθρωπιστικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λιέγης κ. Νατζί Σακαληχασάν και το βραβείο γαστρονομίας στον σεφ Φίλιππο Χρονόπουλο που έχει ήδη δύο αστέρια michelin στην επαγγελματική του πορεία. Ο Μανώλης Κέλλης, καθηγητής computer science του ΜΙΤ παρέλαβε το βραβείο των επιστημών και η κυπριακής καταγωγής Άννα Πρωτόπαπα, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Mersana Therapeutics που εδρεύει στη Βοστώνη, τιμήθηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας. Στον Μιχάλη Ματθαίου, chair professor of Communications Engineering and Signal Processing απονεμήθηκε το βραβείο καινοτομίας για τη δουλειά του στις τηλεπικοινωνίες και στον συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη, από τη Σουηδία απονεμήθηκε το βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών. Το βραβείο προσφοράς στα κοινά δόθηκε στον Ελληνοκυπριακής καταγωγής Σταύρο Νικόλαου, στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας στη Νότια Αφρική, ως αναγνώριση στη συνεχιζόμενη προσφορά του στον Άνθρωπο. Σημειώνεται ότι ο κ. Νικολάου είναι γνωστός παγκοσμίως για την ακτιβιστική του δράση στον τομέα της Υγείας, ειδικά στην ήπειρο που μένει, στην Αφρική όπου αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για το δικαίωμα της πρόσβασης όλων στην περίθαλψη.

Πηγή: ertnews (Ρεπορτάζ: Νατάσα Βησσαρίωνος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων