20/03/2019 20/03/2019 Την αντίθεσή της στην Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, κάνοντας λόγο για προδοτική συμφωνία. Η ανακοίνωση «Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας με την επιστολή της, που αποπνέει πατριωτισμό, ήθος και υπευθυνότητα, και με γνώμονα το Σύνταγμα των Ελλήνων, καθώς καθορίζει πως: 1. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι...
20 Μαρτίου, 2019 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2019 - 9:52

Παμμακεδονική Μελβούρνης: Ο Μακεδονικός αγώνας αρχίζει τώρα

Διαδώστε:
Παμμακεδονική Μελβούρνης: Ο Μακεδονικός αγώνας αρχίζει τώρα

Την αντίθεσή της στην Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, κάνοντας λόγο για προδοτική συμφωνία.

Η ανακοίνωση

«Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας με την επιστολή της, που αποπνέει πατριωτισμό, ήθος και υπευθυνότητα, και με γνώμονα το Σύνταγμα των Ελλήνων, καθώς καθορίζει πως:

1. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
2. Οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
3. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο σε οποιονδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Η ΠΕΜΒ, ως εθνικός οργανισμός, που μέλημά του είναι να φροντίζει και να προασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας, εκ των πραγμάτων βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τη μειοδοτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους γυρολόγους βουλευτές άλλων κομμάτων, που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά και μόνο για μία υπουργική καρέκλα. Αυτή η κυβέρνηση, αγνοώντας παντελώς τον Ελληνικό λαό, χωρίς καμία σκέψη και λογική, αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε κόστος και κάθε τρόπο σε μία επαίσχυντη συμφωνία, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες και τα δεινά που θα προκόψουν για την Ελλάδα.

Και πριν καλά-καλά στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, πριν ακόμα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή επίσημα η κατάπτυστη συμφωνία, η Σκοπιανή κυβέρνηση δεν είχε σταματήσει επισήμως να ομιλεί για Μακεδονική εθνότητα, Μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και ιθαγένεια. Μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις της Σκοπιανής κυβέρνησης, θα περιμέναμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάποια αντίδραση, κάποια διαμαρτυρία. Αντιθέτως, η κυβέρνηση κώφευε και τηρούσε σιγήν ιχθύος επί του θέματος, δηλώνοντας με έπαρση και αλαζονεία ότι θεωρεί πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογεί χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα πως εκατό σαράντα χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”

Αυτά, αν μη τι άλλο, μόνο ως αστειότητες μπορούν να χαρακτηριστούν, διότι οι Σκοπιανοί γνωρίζουν κάλλιστα ότι χωρίς την αναγνώρισή τους και την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους της Ελλάδας, δεν θα τους χρησίμευε σε τίποτα απολύτως. Γιατί ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ε.Ε. θα μπορούσαν να μπουν, ούτε “Μακεδονική εθνότητα” θα είχαν. Και αυτό που δεν κατόρθωσαν τόσα χρόνια οι Σκοπιανοί λόγω του ότι όλες ανεξαρτήτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέρριπταν τα αιτήματα των Σκοπιανών ασυζητητί σε ότι αφορούσε την “Μακεδονική” τους εθνότητα, γλώσσα, ταυτότητα και ιθαγένεια.

Με την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους τα παραχώρησε όλα. Και όταν ο Ελληνικός λαός και γενικότερα ο απανταχού Ελληνισμός βγήκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενος με συλλαλητήρια που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια των υπουργών και βουλευτών της δεν χάνουν την ευκαιρία σε συνεντεύξεις που δίνουν προς τα ΜΜΕ και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να αποκαλούν και να χαρακτηρίζουν όλους όσους δεν συμφωνούν και αντιδρούν με την κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ότι είναι ακροδεξιοί, φασίστες και εθνικιστές. Πώς όμως θα μπορούσε το 80% του Ελληνικού λαού να δεχθεί αδιαμαρτύρητα μία τόσο ολέθρια και προδοτική συμφωνία, η οποία αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας; Και μετά την κύρωση της προδοτικής συμφωνίας μέσα στη Βουλή των Ελλήνων που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επίσημα πλέον τους αναγνωρίζει το Σλαβο-βουλγάρικο ιδίωμα ως “Μακεδονική γλώσσα”, τους παραχωρεί “εθνότητα, ταυτότητα και ιθαγένεια Μακεδονική” και μετά από όλα αυτά έχει το θράσος και την αναίδεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει χροιά αριστερή και ακολουθεί σταλινική γραμμή, να αποκαλεί το 80% των Ελλήνων ακροδεξιούς, φασίστες και εθνικιστές.

Επειδή τέτοιες δηλώσεις έχουν στόχο να δαιμονοποιήσουν κάθε τι που εγείρει το πατριωτικό αίσθημα, να ευτελίσουν και να διασύρουν το εθνικό φρόνημα και τα σύμβολα αγώνων, καλά θα κάνει να πάψει επιτέλους να τροφοδοτεί το αυγό του φιδιού στους κόλπους της κοινωνίας και να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διχάσει τον Ελληνικό λαό. Αναμένουμε από κάθε πολιτική δύναμη που σέβεται και τιμά τους αγώνες και τα σύμβολα του Ελληνικού λαού, να καταδικάσει απερίφραστα τις δηλώσεις αυτές.
Μετά την κύρωση της ολέθριας για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών και έχοντας ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτηκε και ούτε καν νοιάστηκε για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Ήδη το κάκιστο, και άθλιο που πρόβαλε το BBC όπου αναφερόταν για καταπιεσμένη «Μακεδονική» μειονότητα εντός Ελλάδας. Οι Μακεδονικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν Μακεδονικά προϊόντα έχουν αρχίσει να έχουν πολλά προβλήματα. Αναφέρουμε μόνο λίγα προβλήματα διότι έπονται και άλλα κατά πολύ χειρότερα.

Η ΠΕΜΒ επισημαίνει πως τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ δεχτά στην Ελληνική συνείδηση με το όνομα Μακεδονία, διότι υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής κυριαρχίας μας εδώ και 3,000 χρόνια. Η ΠΕΜΒ δεν θα ξεχάσει ποτέ πως η ιστορία είναι η μνήμη των λαών. Η αναδρομή στις χρονολογίες του Μακεδονικού Αγώνα είναι ορόσημα που σημάδεψαν βαθιά την Εθνική μας μοίρα. Γι’ αυτό θα μεριμνούμε πάντοτε για να κρατούμε αυτά που μας κληροδότησαν οι παλαιότεροι για τους αγώνες και τις θυσίες των Μακεδονομάχων που πότισαν με το αίμα τους την Μακεδονική γη των Ελλήνων.

Η ΠΕΜΒ δηλώνει πως υπερασπιζόμαστε όχι απλά το όνομα Μακεδονία, αλλά τη μία και αδιαίρετη Ελλάδα μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική και επ’ αυτού δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία. Δεν καταθέτουμε τα όπλα. 0 Μακεδονικός αγώνας αρχίζει τώρα, διότι πιστεύουμε ακράδαντα πως η καταστροφική και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ανατραπεί επειδή είναι άκυρη και ανυπόστατη, επειδή έγινε ερήμην του Ελληνικού λαού και επειδή παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και το διεθνές δίκαιο¨

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων