05/09/2020 05/09/2020 Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας αποφάσισαν ομόθυμα και ομόφωνα, μέσα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, να προβούν σε πανηγυρική έκδοση μιας μελέτης και έρευνας με τίτλο “The Story of Cypriots in...
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2020 - 14:47

Πανηγυρική έκδοση για την ιστορία των Κυπρίων της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Πανηγυρική έκδοση για την ιστορία των Κυπρίων της Αυστραλίας

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας αποφάσισαν ομόθυμα και ομόφωνα, μέσα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, να προβούν σε πανηγυρική έκδοση μιας μελέτης και έρευνας με τίτλο “The Story of Cypriots in Australia”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» τους επόμενους 15 μήνες θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα από τον καθηγητή Αναστάσιο Τάμη και την ομάδα συνεργατών του, σε αρχειακές συλλογές, άτομα και κοινοτικούς φορείς, καθώς και συνεντεύξεις με ηγετικές προσωπικότητες της κυπριακής παροικίας σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Το βιβλίο,το οποίο θα γραφεί στην αγγλική, θα περιλαμβάνει περίληψη του περιεχομένου στην ελληνική γλώσσα, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης έχει συγγράψει και ένα τρίτομο έργο για την ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας. Ο τρίτος τόμος, που αφορά στην ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας από το 1974 έως το 2016, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων