25/08/2021 25/08/2021 Ένα πολύ όμορφο εορταστικό διήμερο έζησε το γραφικό Νιχώρι του Βοσπόρου, με αφορμή την ετήσια πανήγυρη της προστάτιδάς της Κοινότητάς, Παναγίας της Κουμαριώτισσας. Το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου τελέστηκε στον Ναό μας ο Εσπερινός της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου και ευλογήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία. Επακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής στον αυλόγυρο της εκκλησίας. Το...
25 Αυγούστου, 2021 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 9:12

Πανηγύρισε η Παναγία Κουμαριώτισσα στο Βόσπορο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία Κουμαριώτισσα στο Βόσπορο

Ένα πολύ όμορφο εορταστικό διήμερο έζησε το γραφικό Νιχώρι του Βοσπόρου, με αφορμή την ετήσια πανήγυρη της προστάτιδάς της Κοινότητάς, Παναγίας της Κουμαριώτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου τελέστηκε στον Ναό μας ο Εσπερινός της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου και ευλογήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία. Επακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

Το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της γιορτής του Ναού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η συγκινητική περιφορά γύρω από τον Ναό της ανθοστόλιστης εικόνας της Παναγία της Κουμαριώτισσας και του Επιταφίου Της, ευλαβικό έθιμο που κληροδότησαν οι πρόγονοί και το οποίο τηρείται μέχρι σήμερα με ιδιαίτερη προσοχή και δέος.

Στις ιερές ακολουθίες του διημέρου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης Βοσπόρου, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας Βαφεοχωρίου και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικ. Θρόνου Ευάγγελο Γρηγοριάδη, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας Μεσαχώρου.

Έψαλαν μελωδικότατα τόσο ο τακτικός Ιεροψάλτης της Κοινότητάς Νίκος Παπαγεωργίου, όσο και ο Σταμάτης Κίσσας, Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, καθώς και ο Χρήστος Ψωμιάδης, παλιός τακτικός Ιεροψάλτης. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος χριστιανών, όχι μόνο από το Νιχώρι, αλλά και από τα γειτονικά προάστια και των δύο ακτών του Βοσπόρου, καθώς επίσης και από ολόκληρη την Πόλη και τα Πριγκηπόννησα.

Η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητάς ευχαρίστησε θερμότατα όλους όσοι βοήθησαν, με αφανή ή εμφανή τρόπο, στη διοργάνωση του εορτασμού, προσφέροντας με ιδαίτερο ενθουσιασμό όχι μόνο εθελοντική εργασία, αλλά και πολλή αγάπη και εξυπηρέτηση προς όλους, μαρτυρία και αυτό της αρχοντιάς και της αξιοπρέπειας του ευσεβούς Γένους μας.

Πηγή: Κοινότητα Νεοχώρι Βοσπόρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων