20/06/2023 20/06/2023 Το ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε σήμερα το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για απαλλαγή από την προφυλάκισή του. Η υπεράσπιση του κ. Μπελέρη είχε ζητήσει την αλλαγή των ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του, από προφυλάκιση σε πιο ελαφρυντικά μέτρα. Δεν επέμεινε στην αρχική διεκδίκηση, για διαγραφή της υπόθεσης εξαιτίας της έλλειψης ενοχοποιητικών...
20 Ιουνίου, 2023 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 17:33

Παραμένει προφυλακισμένος ο Φρέντι Μπελέρης – Απορρίφθηκε η έφεσή του

Διαδώστε:
Παραμένει προφυλακισμένος ο Φρέντι Μπελέρης – Απορρίφθηκε η έφεσή του

Το ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε σήμερα το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για απαλλαγή από την προφυλάκισή του.

Η υπεράσπιση του κ. Μπελέρη είχε ζητήσει την αλλαγή των ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του, από προφυλάκιση σε πιο ελαφρυντικά μέτρα. Δεν επέμεινε στην αρχική διεκδίκηση, για διαγραφή της υπόθεσης εξαιτίας της έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ertnews. Ακόμη σήμερα η υπεράσπιση του κ. Μπελέρη προσέφυγε και στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα.

Ο αγώνας δρόμου για τουλάχιστον αποφυλάκισή του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, αφορά στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, εντός δύο μηνών από την εκλογή του, τότε η κυβέρνηση δικαιούται να ζητήσει τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που ο κ. Μπελέρης κριθεί ένοχος, ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, από την αλβανική δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντυ Μπελέρη συνελήφθη στις 12 Μαΐου, δύο μέρες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Πηγή: ertnews (Ανταπόκριση – Τίρανα: Παναγιώτης Μπάρκας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων