01/03/2024 01/03/2024 Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού και η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων διοργανώνουν Ημερίδα για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση με τίτλο: «Προοπτικές της εκπαίδευσης στην Ευρώπη Προτάσεις των φορέων της ομογένειας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι (Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris). Όπως αναφέρεται στην...
01 Μαρτίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 11:53

Παρίσι: Ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

Διαδώστε:
Παρίσι: Ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού και η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων διοργανώνουν Ημερίδα για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση με τίτλο: «Προοπτικές της εκπαίδευσης στην Ευρώπη Προτάσεις των φορέων της ομογένειας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι (Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους: Η σημασία των σχολείων για τη διατήρηση των δεσμών του απόδημου Ελληνισμού είναι πρωταρχική και η ενδυνάμωσή τους αποτελεί ένα από τα χρόνια αιτήματα της Ελληνικής ομογένειας. Για τον λόγο αυτό οργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στο Mannheim της Γερμανίας η πρώτη Ημερίδα για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση, με πρωτοβουλία Κοινοτήτων και Συλλόγων Γονέων της Γερμανίας. Εκεί εντοπίσθηκαν τα κοινά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες της διασποράς και η ανάγκη δημιουργίας νέων διαύλων επικοινωνίας των ομογενειακών φορέων με την Ελληνική Πολιτεία για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων της διασποράς από τον τόπο κατοικίας τους, είναι πλέον αναγκαίο να επαναπροσδιοριστούν οι παράμετροι της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Αυτή είναι η θεματική και ο στόχος της ημερίδας που διοργανώνεται στο Παρίσι στις 16 Μαρτίου 2024 με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής : [email protected]

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων