05/06/2019 05/06/2019 Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019. στην Βίλλα της Αγγελικής Παναγιωτάτου, το εντευκτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος ο Α΄», ο Αιγυπτιώτης εικαστικὸς και συγγραφέας Δρ. Νικόλας Σφήκας παρουσίασε στην Ελληνική, Αραβική και Αγγλική το 6ου λεύκωμά του με θέμα: Αλεξάνδρεια, από τον Καβάφη στον Μέγα Αλέξανδρο, Ιστορία και Αρχιτεκτονική, δύο Ελληνικά τετράγωνα. Την παρουσίαση, που...
05 Ιουνίου, 2019 - 17:22

Παρουσίαση βιβλίου στο Κάιρο

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου στο Κάιρο

Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019. στην Βίλλα της Αγγελικής Παναγιωτάτου, το εντευκτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος ο Α΄», ο Αιγυπτιώτης εικαστικὸς και συγγραφέας Δρ. Νικόλας Σφήκας παρουσίασε στην Ελληνική, Αραβική και Αγγλική το 6ου λεύκωμά του με θέμα: Αλεξάνδρεια, από τον Καβάφη στον Μέγα Αλέξανδρο, Ιστορία και Αρχιτεκτονική, δύο Ελληνικά τετράγωνα.

Την παρουσίαση, που περιείχε προβολή εποπτικού υλικού σε οθόνη, πλαισίωσαν με τρεις επί μέρους τοποθετήσεις: ο Αλεξανδρινός λογοτέχνης Γιώργος Κυπραίος, η καθηγήτρια της Ελληνορωμαϊκής ιστορίας Δρ. Mona Hagag, και ο Mohamed Gohar αρχιτέκτων, ο οποίος μελετά και ενδιαφέρεται για τα κτήρια της Αλεξάνδρειας.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε εκτενής διαλογική συζήτηση των παρευρισκομένων με τον ομιλητή και όσους πλαισίωσαν την παρουσίασή του, σχεδόν ίσου χρόνου με όλη την εκδήλωση.

Τέλος παρατέθηκε δεξίωση στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για επιπλέον συζητήσεις και διευκρινίσεις επάνω στο θέμα της εκδήλωσης.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων