18/11/2020 18/11/2020 Φέτος συμπληρώθηκαν 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Και παρότι εν μέσω πανδημίας η ιστορική επέτειος πέρασε μάλλον απαρατήρητη στην παροικία, ένας ομογενής Μελβούρνης φρόντισε να αποτίσει φόρο τιμής. Ο λόγος για τον Ζαρίφη Ζαριφόπουλο, ο οποίος μαζί με την κόρη του Stacey και έναν οικογενειακό φίλο – Ιταλό φιλέλληνα – ανέλαβε προσωπικά να...
18 Νοεμβρίου, 2020 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2020 - 14:23

Βρήκαν τρόπο να τιμήσουν τις Θερμοπύλες στην Μελβούρνη

Διαδώστε:
Βρήκαν τρόπο να τιμήσουν τις Θερμοπύλες στην Μελβούρνη

Φέτος συμπληρώθηκαν 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Και παρότι εν μέσω πανδημίας η ιστορική επέτειος πέρασε μάλλον απαρατήρητη στην παροικία, ένας ομογενής Μελβούρνης φρόντισε να αποτίσει φόρο τιμής. Ο λόγος για τον Ζαρίφη Ζαριφόπουλο, ο οποίος μαζί με την κόρη του Stacey και έναν οικογενειακό φίλο – Ιταλό φιλέλληνα – ανέλαβε προσωπικά να τιμήσει την επέτειο. Ο ίδιος δηλώνει πως έπραξε απλά το καθήκον του, κάτι που πιστεύει οφείλουν όλοι όσοι είναι ελληνικής καταγωγής.

«Σαν Έλληνας μου αρέσει να ξέρω την ιστορία μου. Και εγώ και η οικογένειά μου νιώθουμε πολύ υπερήφανοι, το βλέπω ως δικαίωμα να μπορώ να λέω ότι είμαι Ελληνας αλλά έχουμε και ευθύνες απέναντι στην ιστορία μας», λέει στο SBS Greek.

Πώς υλοποίησε αυτή τη δέσμευση;

Πριν λίγες μέρες ο κ. Ζαριφόπουλος έφτιαξε δύο στεφάνια, από κλαριά ελιάς στον κήπο του.

Το καθένα έφερε μία επιγραφή για τα 2.500 χρόνια από την επέτειο της Μάχης των Θερμοπυλών. «Ξένε, πες στους Λακεδαιμόνιους ότι κειτόμεθα εδώ, πιστοί στους νόμους τους».

Μαζί με την κόρη του Stacey και τον Ιταλό φίλο τους Robert επισκέφθηκαν την προτομή του Βασιλιά Λεωνίδα στο SpartaPlace, στο Brunswick όπου κατέθεσαν το ένα και κατόπιν στο Ελληνοαυστραλιανό μνημείο όπου κατέθεσαν το άλλο στεφάνι.

 

Zarifis Zarifopoulos

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, την ιστορία για τη μάχη των Θερμοπυλών τη γνώριζε πριν βγάλει το δημοτικό.

«Ολοι μας πρέπει να θυμόμαστε αυτή την επέτειο.

«Άμα δεν γνωρίζεις ιστορία δεν ξέρεις από πού ήρθες και αν δεν ξέρεις από πού ήρθες δεν γνωρίζεις πού πας», καταλήγει ο κ. Ζαριφόπουλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ PODCAST

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων