28/07/2019 28/07/2019 Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 45η επέτειο από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ένας διαγωνισμός Ελληνικής κουζίνας στο Royal Perth Show, στη σημερινή ανταπόκριση (28 Ιουλίου 2019) από την Πέρθη με τον Κώστα Δημητριάδη – SBS Greek. Οι εκδηλώσεις μνήμης στην Πέρθη, για τα 45 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, άρχισαν με...
28 Ιουλίου, 2019 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 16:32

Perth: Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 45η επέτειο από την Τουρκική εισβολή

Διαδώστε:
Perth: Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 45η επέτειο από την Τουρκική εισβολή

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 45η επέτειο από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ένας διαγωνισμός Ελληνικής κουζίνας στο Royal Perth Show, στη σημερινή ανταπόκριση (28 Ιουλίου 2019) από την Πέρθη με τον Κώστα Δημητριάδη – SBS Greek.

Οι εκδηλώσεις μνήμης στην Πέρθη, για τα 45 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, άρχισαν με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ακολούθησαν η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Στρατιωτικό μνημείο του Kings Park και η ομιλία του πρόεδρου της Κυπριακής Κοινότητας, Ζακ Χρυσοστόμου.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Αντώνιος Κολιάδης, η ναυτιλιακή ακόλουθος Αικατερίνη Σκιαδά, οι εργατικοί βουλευτές κα Jeannine Freeman και κ. Pierre Yang, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Σάββας Παπασάββας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κ. Γιάννης Καρακατσανάκης και άλλοι πρόεδροι και αντιπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

 

 

Η Ελληνική κουζίνα στο Royal Show της Πέρθης

Το Perth Royal Show είναι μια ετήσια έκθεση, διαρκείας μιας βδομάδας που διεξάγεται στην Πέρθη τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Υπεύθυνη οργανωτική επιτροπή είναι το The Royal Agricultural Society WA (RASWA). Η Επιτροπή εισήγαγε φέτος ένα νέο περίπτερο που το ονόμασε ‘Παρουσιάσεις και Eργαστήρια Διεθνούς Μαγειρικής’ και επέλεξε την Ελλάδα σαν την πρώτη χώρα παρουσίασης διεθνούς κουζίνας. Η αρμόδια Επιτροπή Μαγειρικής του Perth Royal Show συνεδρίασε με Υποεπιτροπές της Ελληνικής Κοινότητας ΔΑ και της Καστελοριζιακής Αδελφότητας και αποφάσισαν να παρουσιάσουν τρεις Ελληνικές Γεύσεις: τον κουραμπιέ, το μπακλαβά και τη σπανακόπιτα.

Θα υπάρχει ανοικτός διαγωνισμός για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του Perth Royal Show και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μεταξύ 7:45 π.μ. και 10:30 π.μ. παίρνουν τα εδέσματα τους στην έκθεση. Τους κριτές θα τους διαθέσει η Καστελοριζιακή Αδελφότητα. Θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο. Επίσης τόσο το Σαββάτο 28 όσο και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα γίνουν παρουσιάσεις και εργαστήρια μαγειρικής από ταλαντούχους μάγειρες της ομογένειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων