15/12/2020 15/12/2020 “Γέφυρες είμαστε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες, όπου κι αν βρισκόμαστε […] είμαστε γέφυρες της Ελλάδας και του πολιτισμού της στον κόσμο. Μεταφέρουμε ένα οικουμενικό μήνυμα: ελληνισμός και πολιτισμός είναι ένα και το αυτό. Πρόκειται για ένα μήνυμα με αμέτρητους αγγελιαφόρους, που βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα” ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού...
15 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2020 - 8:32

“Πίστη, η πιο πολύτιμη περιουσία μας…”

Διαδώστε:
“Πίστη, η πιο πολύτιμη περιουσία μας…”

“Γέφυρες είμαστε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες, όπου κι αν βρισκόμαστε […] είμαστε γέφυρες της Ελλάδας και του πολιτισμού της στον κόσμο. Μεταφέρουμε ένα οικουμενικό μήνυμα: ελληνισμός και πολιτισμός είναι ένα και το αυτό. Πρόκειται για ένα μήνυμα με αμέτρητους αγγελιαφόρους, που βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα” ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Γέφυρες Πολιτισμού – Γέφυρες Ελληνισμού» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής.
Και πρόσθεσε: “Η πιο πολύτιμη περιουσία μας, πέρα από την πίστη μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι: το μυαλό μας, η καρδιά και τα χέρια μας. Η δημιουργικότητα, η εργατικότητα και το ταλέντο των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται. Με αυτά τα περιουσιακά στοιχεία χτίσαμε τον πολιτισμό μας στους αιώνες».
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς» και το Ελληνικό Πρόγραμμα της «Αθηναϊκής Ακαδημίας» της Φλόριδας.


Κεντρικό θέμα ήταν η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στις στρατηγικές ανάπτυξης των δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου των μαθητών. Συντονίστρια ήταν την Δρα Ελένη Γρίβα, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Ελληνικής γλώσσας.

Εκατό περίπου εκπαιδευτικοί από τις διάφορες περιοχές των ΗΠΑ παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο και μετά το πέρας της συζήτησης απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη για το άκρως ενδιαφέρον και διδακτικό σεμινάριο, το οποίο, όπως ανέφεραν, κατάφερε να τους εισαγάγει στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς επίσης και τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ο διευθυντής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης και η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Αθηνά Κρομμύδα, οι οποίοι με τις προσφωνήσεις τους εξέπεμψαν σαφέστατα μηνύματα και υπενθύμισαν σε όλους ότι συνεργάζονται με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και με την πρόεδρο Στέλλα Κοκόλη, καθώς επίσης και με τους συλλόγους των Ελλήνων Εκπαιδευτικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων