20/01/2021 20/01/2021 Για την πολιτιστική διπλωματία και στη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς σε αυτή αναφέρθηκε σε ομιλία του, σε ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία – Η Συμβολή της Διασποράς», που διοργάνωσε η AHEPA Τμήμα 25- Άγιος Ανδρέας και ο Πρόεδρος της Δημήτρης Μουτούσης , την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης. Στην ημερίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 22:48

“Πολιτιστική Διπλωματία – Η Συμβολή της Διασποράς”

Διαδώστε:
“Πολιτιστική Διπλωματία – Η Συμβολή της Διασποράς”

Για την πολιτιστική διπλωματία και στη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς σε αυτή αναφέρθηκε σε ομιλία του, σε ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία – Η Συμβολή της Διασποράς», που διοργάνωσε η AHEPA Τμήμα 25- Άγιος Ανδρέας και ο Πρόεδρος της Δημήτρης Μουτούσης , την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Pyatt, ο Πρέσβης του Καναδά κ. Allen, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκης και ο Ανώτατος Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ κ. Γιώργος Χωριάτης.

“Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί για τη χώρα μας ένα εξόχως πολύτιμο, αλλά και αποτελεσματικό μέσο, για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και στην κατεύθυνση αυτή οι Έλληνες του εξωτερικού διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Με «όπλα» τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα κι εν γένει το ελληνικό πνεύμα οι απανταχού Έλληνες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πατρίδας μας υπερασπίζοντας τα εθνικά δίκαια και προωθώντας τα συμφέροντά της”, σημείωσε, σε ανάρτησή του, ο κ. Βλάσης. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων