03/01/2023 03/01/2023 Το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου ο Όρθρος, και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Βοσπόρου. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε...
03 Ιανουαρίου, 2023 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 9:48

Πρωτοχρονιά στην Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στην Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου

Το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου ο Όρθρος, και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Βοσπόρου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης.

Συμπροσευχήθηκαν πολλοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων μέλη των δύο Εφοροεπιτροπών του Νεοχωρίου, με επικεφαλής τον κ. Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μεγάλο Χαρτοφύλακα, καθώς και προσκυνητές από διάφορα σημεία της Πόλης και από το εξωτερικό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην κατάμεστη από τους πιστούς Κοινοτική αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιττα και την μοίρασε σε όλους, ευχόμενος για μια καλύτερη χρονιά. Κλιμάκιο ενοριτών έψαλε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια παρατέθηκε εόρτια δεξίωση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν ακόμα περισσότερο άπαντες, κλήρος και πιστός λαός του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων