27/08/2023 27/08/2023 Την ισχυρή πεποίθηση ότι οι στρατηγικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα θα αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, κατά την παρουσία του στην Κύπρο και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς. Ο επικεφαλής της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, σε συνέντευξή του στην Κυπριακή...
27 Αυγούστου, 2023 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 11:36

Σάββας Tσίβικος: Για νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της AHEPA

Διαδώστε:
Σάββας Tσίβικος: Για νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της AHEPA

Την ισχυρή πεποίθηση ότι οι στρατηγικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα θα αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, κατά την παρουσία του στην Κύπρο και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Ο επικεφαλής της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, σε συνέντευξή του στην Κυπριακή Εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο, που έχουν διαδραματίσει οι ομογενείς, σε μια σειρά εξελίξεων στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η προωθούμενη επέκταση της ανανέωσης της άρσης του εμπάργκο όπλων στα τρία χρόνια, θα επιτρέψει ένα πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας στον τομέα της ασφάλειας.

Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ένεκα και του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα αναγκαίο σύμμαχο της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Την ίδια ώρα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Κύπρου, όσον αφορά τα τελευταία επεισόδια στην Πύλα, αφού χάθηκε η ευκαιρία, όπως υποστήριξε, να αναδειχθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ κανείς δεν υπέδειξε στη διεθνή κοινότητα πως η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε ότι περίμενε από την Κύπρο και την Ελλάδα να είχαν δείξει αυστηρότερη θέση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων