13/08/2022 13/08/2022 Επίσκεψη γνωριμίας και εθιμοτυπίας στον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος καλωσόρισε τον κ. Τσουρδαλάκη εγκάρδια, με συναισθήματα γεμάτα χαρά, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνου. Του τόνισε δε...
13 Αυγούστου, 2022 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 13:11

Σε ανοικτή γραμμή η συνεργασία της Μητρόπολης Ρεθύμνης με την ομογένεια της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Σε ανοικτή γραμμή η συνεργασία της Μητρόπολης Ρεθύμνης με την ομογένεια της Αυστραλίας

Επίσκεψη γνωριμίας και εθιμοτυπίας στον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος καλωσόρισε τον κ. Τσουρδαλάκη εγκάρδια, με συναισθήματα γεμάτα χαρά, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνου. Του τόνισε δε ότι έχει σχηματίσει μια θετική εικόνα από τη ζωή και την προσφορά της Ομογένειας της Αυστραλίας και ιδιαίτερα από τα έργα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στα οποία πρωτοστατεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, για τον οποίο θρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητών, κ. Τσουρδαλάκης, αφού πρώτα μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, με τη σειρά του συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και του ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο που ανέλαβε. Ο κ. Τσουρδαλάκης, με ιδιαίτερη συγκίνηση, εξέφρασε τη βαθιά συγκίνησή του που ένας τόσος αξιόλογος χαρακτήρας επιλέχτηκε να διακονήσει την Μητρόπολη της ιδιαίτερης πατρίδας του, το Ρέθυμνο το οποίο λατρεύει. «Αν και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι ρίζες μου έρχονται από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το αγαπημένο μου Ρέθυμνο. Θρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό για τον τόπο καταγωγής μου και μεταλαμπαδεύω αυτή την φλόγα που σιγοκαίει μέσα μου και στις δυο κόρες μου», εκμυστηρεύθηκε ο κ. Τσουρδαλάκης στον Μητροπολίτη και συνέχισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα προσφέρετε πάρα πολλά θετικά στοιχεία στην Εκκλησία της Κρήτης εδώ στο Ρέθυμνο, συνεχίζοντας το λαμπρό έργο του προκάτοχού σας, με τον οποίο διατηρούσα μια άριστη σχέση. Ευελπιστώ να έχω μαζί σας την ίδια θετική σχέση».

Οι δυο τους, παρουσία του π. Νικόλαου Νικηφόρου, είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση γενικά για τις ανάγκες της Μητρόπολης αλλά και της Ομογένειας της Ωκεανίας. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενέστερα, ήταν η επίσκεψη των νέων Ελληνόπουλων στην Κρήτη κάθε χρόνο, που τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο των προγόνων τους. Ο Σεβασμιώτατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή την πρωτοβουλία, την οποία θα στηρίξει η Μητρόπολη Ρεθύμνης.

Η συνάντηση έκλεισε με την αμοιβαία υπόσχεση ότι η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα διατηρήσουν την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης για διάφορα θέματα που αφορούν την Ομογένεια, τον Απόδημο Ελληνισμό και όχι μόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων