06/04/2019 06/04/2019 Ανακοινώθηκε χθες το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης των 12 μελών της προεδρικής φρουράς, που αναμένονται στην Αδελαΐδα στις 23 Απριλίου, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs, που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies), το οποίο εδρεύει στην...
06 Απριλίου, 2019 - 18:54

Σε λίγες μέρες οι Εύζωνες στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Σε λίγες μέρες οι Εύζωνες στην Αδελαΐδα
Ανακοινώθηκε χθες το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης των 12 μελών της προεδρικής φρουράς, που αναμένονται στην Αδελαΐδα στις 23 Απριλίου, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs, που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies), το οποίο εδρεύει στην Αδελαΐδα, και διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τη φετινή επίσκεψη, οι Εύζωνες μαζί με τον αξιωματικό συνοδό τους, θα φτάσουν στη ΝΑ στις 4 το απόγευμα της Τρίτης.

Πρώτα, θα επισκεφτούν το Ελληνικό Γενικό Προξενείο, όπου θα συναντηθούν με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, Γεώργιο Ψιάχα, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθούν το νέο γηροκομείο της Βασιλειάδας στην περιοχή του St Peter’s.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου,  στις 5 το πρωί, τα μέλη της προεδρικής φρουράς θα παραβρεθούν στην καθιερωμένη τελετή Dawn Service που γίνεται το χάραμα και αμέσως μετά γύρω στις 9.30, πρόκειται να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη ετήσια παρέλαση.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο μνημείο του Σταυρού της Θυσίας Cross of Sacrifice, στο Pennington’s Garden, όπου θα γίνει η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Οι Εύζωνες θα παραμείνουν στη ΝΑ και για τον εορτασμό του Πάσχα, και μάλιστα οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να τους συναντήσουν την Μεγάλη Παρασκευή, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου του Θέμπαρτον, όπου θα πάρουν μέρος στην περιφορά του επιταφίου.

Τα μέλη της προεδρικής φρουράς θα επισκεφθούν ακόμα την ενορία της Γεννήσεως του Χριστού στο Port Adelaide, την ενορία του Προφήτη Ηλία στο Norwood, την ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς και το ελληνορθόδοξο κολέγιο του Αγίου Γεωργίου και το Γυμνάσιο Adelaide High όπου φοιτούν πολλοί ομογενείς μαθητές.

Η επίσημη επίσκεψη του αγήματος στην Αυστραλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 30 Απριλίου.

Πηγή: www.sbs.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων