05/01/2020 05/01/2020 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου. Σημαντικό μέρος του προγράμματος του πρωθυπουργού αφορά στις επαφές του με την ομογένεια. Το Tarpon Springs της Φλόριντα είναι μια πόλη που δημιουργήθηκε από Έλληνες, κυρίως από την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα.  Στην τελετή Αγιασμού των...
05 Ιανουαρίου, 2020 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2020 - 23:10

Σε ομογενείς θα μιλήσουν Κ. Μητσοτάκης – Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Σε ομογενείς θα μιλήσουν Κ. Μητσοτάκης – Αρχιεπ. Αμερικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος του πρωθυπουργού αφορά στις επαφές του με την ομογένεια. Το Tarpon Springs της Φλόριντα είναι μια πόλη που δημιουργήθηκε από Έλληνες, κυρίως από την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα.  Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων αύριο, όπου θα είναι παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα είναι επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος θα μιλήσουν στη συνέχεια σε εκδήλωση της ομογένειας, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται έχοντας ικανοποιήσει ένα αίτημα δεκαετιών που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι το Tarpon Springs, είχε επισκεφθεί, σχεδόν ένα αιώνα νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου 1922, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο:

Στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς.

Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) θα παραστεί στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα έχει επαφές με ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή.

 

Παρακολουθήστε βίντεο από την άφιξη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Τάμπα της Φλόριντα ενόψει της αυριανής τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων