28/01/2022 28/01/2022 Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού (Süleyman Soylu), είχε την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, στην Άγκυρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ). Το Διοικητικό Συμβούλιο έγινε, επίσης, δεκτό από τον Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, κ. Μπουρχάν Έρσοϊ (Burhan Ersoy). Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΣΥΡΚΙ εξέφρασαν,...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 11:34

Σημαντικές επαφές είχε στην Άγκυρα ο ΣΥΡΚΙ

Διαδώστε:
Σημαντικές επαφές είχε στην Άγκυρα ο ΣΥΡΚΙ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού (Süleyman Soylu), είχε την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, στην Άγκυρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο έγινε, επίσης, δεκτό από τον Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, κ. Μπουρχάν Έρσοϊ (Burhan Ersoy).

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΣΥΡΚΙ εξέφρασαν, τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών όσο και στον Γενικό Διευθυντή, τους προβληματισμούς τους, σχετικά με σειρά θεμάτων που απασχολούν τη ρωμέικη κοινότητα.

Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα των εκλογών στα μειονοτικά ευαγή ιδρύματα, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στον ΣΥΡΚΙ σχετικά με τη διεξαγωγή τους, το Δ.Σ. υπογράμμισε τη σημασία του δημογραφικού ζητήματος που αντιμετωπίζει η κοινότητα και συζητήθηκε η δυνατότητα επαναπατρισμού Ρωμιών και ανάκτησης της τουρκικής υπηκοότητας για όσους την έχουν χάσει.

Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν, η επιστροφή κοινοτικής περιουσίας, το ζήτημα των ομογενειακών σχολείων, κ.ά.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Γενικός Διευθυντής παρέλαβαν σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΚΙ.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο πρώτος Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ κ. Λάκης Βίγκας, εκ των ιδρυτών του συνδέσμου, τ. Εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Πηγή: Οικουμενική Κοινότητα Κωνσταντινουπολιτών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων