02/04/2019 02/04/2019 Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το «ελληνικό χωριό» Τάρπον Σπρινγκς την Κυριακή 31 Μαρτίου για να γιορτάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία φέτος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Κωνσταντίνο Σισόη, έλαβαν μέρος σαράντα οργανισμοί και σωματεία. Η φετινή παρέλαση διαπνεόταν έντονα από...
02 Απριλίου, 2019 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2019 - 15:50

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Τάρπον Σπρινγκς

Διαδώστε:
Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Τάρπον Σπρινγκς

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το «ελληνικό χωριό» Τάρπον Σπρινγκς την Κυριακή 31 Μαρτίου για να γιορτάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία φέτος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Κωνσταντίνο Σισόη, έλαβαν μέρος σαράντα οργανισμοί και σωματεία.

Η φετινή παρέλαση διαπνεόταν έντονα από άρωμα Ελλάδας και εθνικής υπερηφάνειας και το πατριωτικό στοιχείο ήταν κάτι παραπάνω από διάχυτο λόγω της επικαιρότητας του Μακεδονικού ζητήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου, 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα της Επιτροπής Παρέλασης στην κοινοτική αίθουσα «Σπανός – Πάππας» του Αγίου Νικολάου, στο Τάρπον Σπρινγκς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα «LEVENDIA» και ελληνικά λαικά τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσαν το παρών τους και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Δημήτριος Σπάρος, ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, ο αντιπλοίαρχος Γιάννης Τζίφας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλης Αλεξάνδρου, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Κωνσταντίνος Σισόης, ο υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων της επιτροπής παρελάσεως στη Φλόριδα και ιδιοκτήτης του Greek Voice, Άγγελος Αγγελάτος, ο οποίος ανέλαβε και τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιτροπής παρελάσεως στην Ελλάδα, Γεώργιος Μέρμυλας, καθώς και ιερατικοί προισταμενοι.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, Δημήτριος Σπάρος αφού συνεχάρη την επιτροπή παρέλασης Φλόριδας για τις αξιέπαινες προσπάθειές της δήλωσε: «Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επανάσταση δεν είναι μια απλή τοπική εξέγερση ενός μικρού λαού χωρίς άλλη σημασία. Ήταν τον πιο σημαντικό γεγονός της εποχής με πανευρωπαική και παγκόσμια εμβέλεια. Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να έχουμε κίνητρο να τη μελετάμε και να αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’αυτό.»

Ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος χαιρέτισε την εκδήλωση κι εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στο ελληνικό χωριό.

Στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής έλαβε χώρα η έπαρση των σημαιών της Ελλάδας και των ΗΠΑ, στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια τα παρελαύνοντα τμήματα ακολούθησαν την Πινέλας Αβενιου και κατευθύνθηκαν στη Λεωφόρο Δωδεκανήσου, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου και υπήρχε η εξέδρα των επισήμων.

Συνολικά συμμετείχαν στον εορτασμό 15 άρματα ομογενειακών οργανώσεων και κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων τμημάτων τους, σχολείων και χορευτικών ομάδων.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας, το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, ο Μακεδονικός Σύλλογος Φλόριδας, ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Υπαπαντή, ο Σύλλογος Νισυρίων Φλόριδας, ο Αθηναικός Σύλλογος ΑΤΤΙΚΗ, ο Σύλλογος Κρητών, ο Σύλλογος Καλύμνων, ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Φλόριδας. Ο Σύλλογος Λακωνίων, ο Παγκύπριος Σύλλογος Φλόριδας, ο Σύλλογος Κεφαλληνών και Ιθακησίων Φλόριδας, η Ακαδημία Πλάτωνα της Φλόριδα, η Αθηναική Ακαδημία, το Πανελλήνιο Πολιτιστικό κέντρο Φλόριδας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Σωματείο Συμαίων «Ο Ταξιάρχης», ο Σύλλογος Ικαρίων Αμερικής, το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου, το ελληνικό σχολείο της Αγίας Τριάδος στο Κλίαργουοτερ, η εκκλησία του Αγιου Γεωργίου στο Νιου Πορτ Ρίτσι στη Φλόριδα, η εκκλησία του Αγίου Στέφανου στο Σαιντ Πίτερσμπεργκ, το Hellenic Benevolent Association και η Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση ΑΧΕΠΑ.

Την παρέλαση παρακολούθησαν τοπικοί παράγοντες και εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος του Ελληνοααμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Βασίλης Ματαράγκας, ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής της Φλόριδα, Γκας Μπιλιράκης, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, Δημήτριος Σπάρος, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κ. Χρυσόστομος Αλαχούζος, ο Αντιπλοίαρχος Γιάννης Τζίφας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλης Αλεξάνδρου, ο Πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, Νικήτας Μανιάς, ο Πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Κωνσταντίνος Σισόης, ο υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων της επιτροπής παρελάσεως στη Φλόριδα και ιδιοκτήτης του Greek Voice, Άγγελος Αγγελάτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιτροπής παρελάσεως στην Ελλάδα, Γεώργιος Μέρμυλας και ιερατικοί προιστάμενοι των εκκλησιών του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς και της Αγίας Τριάδας στο Κλίαργουοτερ.

«Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Τάρπον Σπρινγκς διοργανώνεται τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η επιτροπή παρελάσεως έχει ήδη ξεκινήσει από τώρα τις προετοιμασίες για μια εξαιρετικά λαμπρή παρέλαση που θα διοργανωθεί το 2021 με τη συμμετοχή της Προεδρικής φρουράς και τη συμμετοχή δύο φιλαρμονικών», δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως στη Φλόριδα, Κωνσταντίνος Σισόης, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή εικοσιδύο χρόνια.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε μεγάλη εορταστική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων