09/05/2023 09/05/2023 Το γαλανόλευκο χρώμα πλημμύρισε τις κεντρικές συνοικίες του Ντιτρόιτ, το μεσημέρι της Κυριακής, 7 Μαϊου, με την ευκαιρία της παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, στη διοικητική εμβέλεια του οποίου υπάγονται οι Ελληνες που διαμένουν στο Ντιτρόιτ, αλλά και επισήμων της πόλης, καθώς...
09 Μαΐου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 14:16

Στα γαλανόλευκα το Ντιτρόιτ

Διαδώστε:
Στα γαλανόλευκα το Ντιτρόιτ

Το γαλανόλευκο χρώμα πλημμύρισε τις κεντρικές συνοικίες του Ντιτρόιτ, το μεσημέρι της Κυριακής, 7 Μαϊου, με την ευκαιρία της παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, στη διοικητική εμβέλεια του οποίου υπάγονται οι Ελληνες που διαμένουν στο Ντιτρόιτ, αλλά και επισήμων της πόλης, καθώς και της Πολιτείας του Μίσιγκαν όπως ο αντικυβερνήτης Γκάρλιν Γκίλχριστ (Garlin Gilchrist), οι Ελληνες του Ντιτρόιτ και των γειτονικών πόλεων παρέλασαν με υπερηφάνεια, υψώνοντας ελληνικές σημαίες και δίνοντας τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο κ. Κουμπαράκης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη μαζική συμμετοχή της κοινότητας του Ντιτρόιτ, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω του γεγονότος ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ενθαρρυντικές, όπως δηλαδή συνέβη και με την περίπτωση της Νέας Υόρκης.

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα το Ντιτρόιτ για να συμμετάσχω για δεύτερη χρονιά στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Παρευρέθηκα στη δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικολάου, και στη συνέχεια στην παρέλαση. Παρά τη βροχερή ημέρα αρχικά, η προσέλευση και η συμμετοχή των μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ήταν ενθουσιώδης. Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου χαρακτηρίστηκε από παλμό και αγάπη για την μητέρα πατρίδα, για το οποίο θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά συγκίνησή μου. Η ομογένεια του Ντιτρόιτ απέδειξε τον δυναμισμό και τον πατριωτισμό της!», είπε ο κ. Κουμπαράκης.

«Γιορτάζουμε την ελευθερία μας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γιορτάζουμε την ελευθερία μας ως Ελληνο-Αμερικανοί εδώ στο Ντιτρόιτ. Έχουμε έναν μεγάλο πληθυσμό από Έλληνες στην αστική περιοχή του Ντιτρόιτ, αλλά ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουμε πολλούς Ελληνες πρωτοπόρους, που ξεκίνησαν πολλά πράγματα στην πόλη», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Γιάννης Διονυσόπουλος (Yanni Dionysopoulos), ο οποίος στάθηκε στην έντονη παρουσία παιδιών από τις νεότερες γενιές, που διατήρησαν την ελληνικότητά τους παρότι μεγάλωσαν χωρίς τα ίδια ελληνικά ερεθίσματα σε σχέση με τους προγόνους τους.

Οι παρελαύνοντες κινήθηκαν μέσω της Monroe Street, ενώ στη συνέχεια σταμάτησαν στην περιοχή μεταξύ της Beaubien και της St. Antoine, προκειμένου να τραγουδήσουν και να χορέψουν ελληνικούς χορούς, καθότι σε εκείνο το σημείο βρίσκονται τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων