01/06/2023 01/06/2023 Στη φυλακή Τιράνων παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ο Παντελής Κοκαβέσης. Σύμφωνα με το himara.gr ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης η εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης που είχαν καταθέσει και οι δύο. Το «παρών» στο δικαστήριο σήμερα έδωσε μόνο Κοκαβέσης καθώς...
01 Ιουνίου, 2023 - 14:15

Στη φυλακή παραμένει ο Μπελέρης, ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα ο Κοκαβέσης

Διαδώστε:
Στη φυλακή παραμένει ο Μπελέρης, ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα ο Κοκαβέσης

Στη φυλακή Τιράνων παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ο Παντελής Κοκαβέσης.

Σύμφωνα με το himara.gr ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης η εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης που είχαν καταθέσει και οι δύο. Το «παρών» στο δικαστήριο σήμερα έδωσε μόνο Κοκαβέσης καθώς τον κ. Μπελέρη τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του.

Ο Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος με υποχρεωτική παρουσία στο τμήμα της Χειμάρας εξαιτίας των σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Και οι δυο βρίσκονται ήδη 20 ημέρες στη φυλακή, καθώς η σύλληψή τους από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Την αποφυλάκιση Μπελέρη ζήτησε από την Αλβανίδα ομόλογό του ο Βασίλης Κασκαρέλης

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και της υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι – κατόπιν σχετικών οδηγιών – η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους κ.κ. Μπελέρη και Κοκαβέση, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων