30/01/2020 30/01/2020 Στην Κίνα όπου εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς ο κοροναϊός βρέθηκε ο Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, Ντάργουϊν (Darwin) Κώστας Βατσκαλής και μίλησε στο Πρόγραμμα SBS Greek. Ο Κώστας Βατσκαλής, και για προσωπικούς λόγους, επισκέφτηκε την πόλη Longyan που ανήκει στην επαρχία Φουτζιάν (Fujian) στη Κίνα. Η συγκεκριμένη επαρχία βρίσκεται στη...
30 Ιανουαρίου, 2020 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 14:35

Στην Κίνα ο Έλληνας δήμαρχος του Darwin εν μέσω του κοροναϊού

Διαδώστε:
Στην Κίνα ο Έλληνας δήμαρχος του Darwin εν μέσω του κοροναϊού

Στην Κίνα όπου εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς ο κοροναϊός βρέθηκε ο Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, Ντάργουϊν (Darwin) Κώστας Βατσκαλής και μίλησε στο Πρόγραμμα SBS Greek.

Ο Κώστας Βατσκαλής, και για προσωπικούς λόγους, επισκέφτηκε την πόλη Longyan που ανήκει στην επαρχία Φουτζιάν (Fujian) στη Κίνα.

Η συγκεκριμένη επαρχία βρίσκεται στη νότια Κίνα, απέναντι από την Ταϊβάν και χίλια χιλιόμετρα από την πόλη Γιουχάν (Wuhan) όπου είναι το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αφού από κει φαίνεται να ξεκίνησε η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού.

“Στην πόλη όπου μέναμε δεν υπήρχε ούτε ένα κρούσμα του ιού και ήμασταν ασφαλείς”, είπε ο ομογενής δήμαρχος στο SBS Greek.

Όταν έφτασε στην Κίνα με την οικογένειά του, δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί έντονα η ασθένεια και οι πληροφορίες που διέθεταν ήταν λίγες.

“Όσο περνούσαν οι μέρες μαθαίναμε όλο και περισσότερα”, είπε.

Ο κ. Βατσκαλής είπε ότι ο κόσμος στην Κίνα ανησυχεί αφού τα κρούσματα δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην πόλη Γιουχάν που ανήκει στην επαρχία Xουμπέϊ (Hubei) στην κεντροδυτική Κίνα και η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

Οι κάτοικοι και άλλων πόλεων, όπως και σε εκείνη που βρέθηκε ο κ. Βατσκαλής, λοιπόν, άρχισαν να φοράνε μάσκες, να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, όπως εκείνες που είχαν προγραμματιστεί με αφορμή το Νέο Κινεζικό Έτος.

Άλλωστε τέτοιες εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην κινεζική πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ενώ δεν επιτρέπονται επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και σε άλλους τουριστικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Βατσκαλή, οι κινεζικές κρατικές αρχές έλαβαν αμέσως μέτρα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Στα ταξίδια που πραγματοποιεί ο κόσμος εντός της κινεζικής επικράτειας, κρατικοί υπάλληλοι ελέγχουν τους επιβάτες για τυχόν εκδήλωση πυρετού.

Στο αεροδρόμιο της πόλης Σιεντζέν (Shenzhen), που γειτνιάζει με το Χονγκ Κονγκ, οι επιβάτες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι στη διάρκεια της παραμονής τους στην Κίνα, δεν επισκέφτηκαν την πόλη Γιουχάν.

Επιπλέον, ειδικοί υπάλληλοι υγιεινομικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο εξετάζουν τον κόσμο για να διαπιστώσουν εάν έχουν ανεβάσει πυρετό.

Επί αυστραλιανού εδάφους, στο αεροδρόμιο του Darwin, στους επιβάτες μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξουν σε περίπτωση που νοιώσουν αδιαθεσία ή ανεβάσουν πυρετό.

Ο κ. Βατσκαλής είπε ότι ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται.

“Δεν είναι ο ιός έμπολλα, ούτε η γρίππη των πτηνών. Η θνησιμότητα του κοροναϊού είναι γύρω στο 3% και προσβάλει άτομα μεγάλης ηλικίας και άτομα που έχουν πρόβλημα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα”, τόνισε.

Ο κ. Βατσκαλής επέστρεψε στην Αυστραλία την Πέμπτη (30.01.2020), την ίδια ημέρα που μίλησε στο SBS Greek.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

SOURCE: SBS GREEK

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων