20/02/2021 20/02/2021 Στις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να φέρει πιο κοντά την πατρίδα με τους ομογενείς σε όλο τον κόσμο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης. Όπως ανέφερε στο in.gr το χαρτοφυλάκιο του αποδήμου ελληνισμού κρύβει από πίσω του μια δεύτερη Ελλάδα. “Ως Υπουργείο Εξωτερικών, το...
20 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2021 - 11:04

“Στην ομογένεια χτυπά δυνατά η ελληνική καρδιά”

Διαδώστε:
“Στην ομογένεια χτυπά δυνατά η ελληνική καρδιά”

Στις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να φέρει πιο κοντά την πατρίδα με τους ομογενείς σε όλο τον κόσμο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης.

Όπως ανέφερε στο in.gr το χαρτοφυλάκιο του αποδήμου ελληνισμού κρύβει από πίσω του μια δεύτερη Ελλάδα. “Ως Υπουργείο Εξωτερικών, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους είναι να εργαστούμε για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους από τα Προξενεία μας. Για αυτό το λόγο, υπό τον συντονισμό μου, έχουμε προχωρήσει σε μία καθολική αναβάθμιση των Αρχών μας, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των προξενικών υπηρεσιών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρούμε στην ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ Προξενικών Αρχών, Ειδικού Ληξιαρχείου και Δήμων για την άμεση, on-line εγγραφή των ληξιαρχικών συμβάντων στο εξωτερικό”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάση, τομέας στον οποίο αποδίδεται, επίσης, μεγάλη σημασία είναι η διάδοση και η προώθηση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και η διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και ταυτότητας.

Για τις εξελίξεις με την Τουρκία και τη στάση της Ελληνικής ομογένειας, σημειώνει: “Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία αναπτύσσει μία επεκτατική πολιτική, η οποία βασίζεται σε παράνομες ενέργειες που την καθιστούν παράγοντα αποσταθεροποίησης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, με κινήσεις εκβιασμού και με την «διπλωματία των κανονιοφόρων» υποσκάπτει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και ειρηνικής διευθέτησης. Αυτές τις στιγμές, οι ομογενείς μας κινητοποιούνται με δική τους πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας το υψηλό εθνικό τους φρόνημα και υπενθυμίζοντάς μας ότι μέσα τους χτυπά δυνατά η ελληνική καρδιά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων