14/06/2022 14/06/2022 «Χάρηκα ιδιαίτερα βλέποντας να εκκλησιάζονται στην Αγία Τριάδα μαθήτριες και μαθητές, τα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Η καρδιά της Ρωμιοσύνης στην Πόλη με τη βαριά ιστορία πρέπει να συνεχίσει να χτυπά. Κι αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και των εκπροσώπων της ομογένειας που,...
14 Ιουνίου, 2022 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 11:12

Στην Πόλη συνεχίζει να χτυπά η καρδιά της Ρωμιοσύνης!

Διαδώστε:
Στην Πόλη συνεχίζει να χτυπά η καρδιά της Ρωμιοσύνης!

«Χάρηκα ιδιαίτερα βλέποντας να εκκλησιάζονται στην Αγία Τριάδα μαθήτριες και μαθητές, τα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Η καρδιά της Ρωμιοσύνης στην Πόλη με τη βαριά ιστορία πρέπει να συνεχίσει να χτυπά. Κι αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και των εκπροσώπων της ομογένειας που, παρά τις αντιξοότητες και τις κατά καιρούς κρίσεις εργάζονται με επιμονή και πίστη, προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες. Πρωτίστως είναι χρέος του εθνικού κέντρου, που οφείλει να στηρίζει παντοιοτρόπως την εναπομείνασα ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την λειτουργία για την δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Μεγαλώνυμο κοινότητα Σταυροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Στην επιβλητική σταυροειδή Βασιλική μετά τρούλου -που χτίστηκε το 1880 μετά τις μεταρρυθμίσεις του τανζιμάτ στην οθωμανική αυτοκρατορία και δεσπόζει στην πλατεία Ταξίμ- χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος. Στο εκκλησίασμα ήταν και αντιπροσωπεία μαθητριών και μαθητών με τους διδασκάλους τους από τα ομογενειακά σχολεία του Ζωγράφειου και του Ζάππειου της Πόλης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο της ιστορικής κοινότητας Σταυροδρομίου στο Πέραν, κ. Γιώργο Παπαλιάρη, και τον διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, για το έργο που χρόνια τώρα επιτελούν για το κοινό καλό της ομογένειας, δηλώνοντας πρόθυμος να συνδράμει όπου κρίνουν σκόπιμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων