18/09/2021 18/09/2021 Στο ζήτημα της απόδοσης περιουσιών στις θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας και δη στην ορθόδοξη εκκλησία αναφέρθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, σε ομιλία του στο αλβανικό κοινοβούλιο, ο βουλευτής Βαγγέλης Ντουλές, πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να αποδοθούν άμεσα οι τίτλοι ιδιοκτησίας στην Εκκλησία...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 10:41

Στο αλβανικό κοινοβούλιο και πάλι η απόδοση εκκλησιαστικής περιουσίας

Διαδώστε:
Στο αλβανικό κοινοβούλιο και πάλι η απόδοση εκκλησιαστικής περιουσίας

Στο ζήτημα της απόδοσης περιουσιών στις θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας και δη στην ορθόδοξη εκκλησία αναφέρθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, σε ομιλία του στο αλβανικό κοινοβούλιο, ο βουλευτής Βαγγέλης Ντουλές, πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να αποδοθούν άμεσα οι τίτλοι ιδιοκτησίας στην Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα των μειονοτήτων, γνωστοποιώντας πως η κυβέρνηση Ράμα έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς οργανισμούς αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εφαρμοστικών διατάξεων για τον Περί Προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων Νόμο της Αλβανίας.

Ο Βαγγέλης Ντουλές το 2002 εξελέγη πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), θέση την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Από το 2011 εκλέγεται βουλευτής στο Αλβανικό Κοινοβούλιο. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιπρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου (παραιτήθηκε το 2015). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων