09/03/2022 09/03/2022 Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα του Ελληνισμού της Νοτίου Αμερικής είχε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ. Ο Σεβασμιώατος αρχικά συναντήθηκε με τον κ. Ιάσωνα Πιπίνη, ειδικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, με τον οποίο είχε...
09 Μαρτίου, 2022 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2022 - 9:04

Στο επίκεντρο ο Ελληνισμός της Νοτίου Αμερικής

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο ο Ελληνισμός της Νοτίου Αμερικής

Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα του Ελληνισμού της Νοτίου Αμερικής είχε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ.

Ο Σεβασμιώατος αρχικά συναντήθηκε με τον κ. Ιάσωνα Πιπίνη, ειδικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα για τον Ελληνισμό της Νότιας Αμερικής.

Στη Βουλή των Ελλήνων συναντήθηκε με τους βουλευτές που προεδρεύουν των επιτροπών φιλίας μεταξύ Ελλάδας, Αργεντινής, Ουρουγουάης και Χιλής, χωρών δικαιοδοσίας της Μητρόπολης Μπουένος Άιρες.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, η βουλευτής κ. Μαρία Κεφαλά και ο κ. Ιάσωνας Πιπίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έργο, τις προοπτικές και τις ανάγκες του Ελληνισμού της περιοχής, καθώς και για μελλοντικά έργα που απαιτούν τη στήριξη της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Οι βουλευτές έχοντας ενημερωθεί για την κατάσταση τέθηκαν στη διάθεση του Σεβασμιωτάτου για μελλοντικές συνεργασίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων