30/05/2021 30/05/2021 Τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μνημείου για τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαΐου 2021, στο Waverley Park του Σύδνεϋ. Πρόκειται για μία τιμητική πλάκα, που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής καταγωγής δημάρχου του Waverley, κ. Paula Masselos, στην οποία αναγράφονται τα ονόματα οχτώ Αυστραλών στρατιωτών από το Waverley, ο...
30 Μαΐου, 2021 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 19:46

Σύδνεϋ: Aποκαλυπτήρια μνημείου για τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Διαδώστε:
Σύδνεϋ: Aποκαλυπτήρια μνημείου για τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μνημείου για τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαΐου 2021, στο Waverley Park του Σύδνεϋ.

Πρόκειται για μία τιμητική πλάκα, που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής καταγωγής δημάρχου του Waverley, κ. Paula Masselos, στην οποία αναγράφονται τα ονόματα οχτώ Αυστραλών στρατιωτών από το Waverley, ο οποίοι την Άνοιξη του 1941 πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Κρήτης, ενώ αναπαύονται στα ιερά χώματα της Μεγαλονήσου.

Στην τελετή παρέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Εκτός από τη Δήμαρχο κ. Masselos και αξιωματούχους του οικείου Δήμου, το “παρών” έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας, βουλευτές, αντιπροσωπεία της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων.

Ο Πανοσιολογιώτατος π. Πρόχορος ανέγνωσε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και για τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Αυστραλία και την Ελλάδα. Μετά το πέρας των ομιλιών, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, βοηθούμενος από τον διάκονο Ειρηναίο Τριάντη, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της τιμητικής πλάκας, που έκαναν από κοινού ο π. Πρόχορος και η Δήμαρχος του Waverley, κ. Paula Masselos.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων